"Windows Phone 8 iyi; ama..."

Cep telefonu dünyasının önemli ismi Windows Phone 8'i övüyor... Ama işin içinde bir de "fakat" var!

"Windows Phone 8 iyi; ama..."

EE, Birleşik Krallık'ın en büyük ağ operatörlerinden biri ve çok yakın zamana kadar 4G ağ hizmeti sunan tek firma idi. Firma ayrıca, Orange UK ve T-Mobile UK adlı iki 3G operatöründen de sorumlu ve bunlarla beraber firmamın toplam kullanıcı sayısı 28 milyonun üzerine çıkıyor.

Ancak asıl önemli olan şey, firmanın CEO'su Olaf Swantee'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama... Mobile Today'e konuşan Swantee, günümüz mobil doğası ile ilgili bazı endişelerini dile getirdi. "Endişe verici olan durum, halen iOS ve Android için hatırı sayılır bir miktarda istek alıyor olmamız" cümlesi ile market üzerinde nerdeyse iki başlı bir tekel kurmuş olan ve Birleşik Krallık marketinin yüzde 90'ına sahip olan bu ikili ile ilgili görüşünü bildirdi. Windows Phone ise hangi kaynağı kullandığınıza göre değişebilen yüzde 8 ile yüzde 10 arasında bir oran ile markette yer alıyor.

Swantee'nin açıklamalarından ise, kendisinin bir Windows Phone fanı olduğunu anlayabiliyoruz. Swantee, Windows Phone ile ilgili "değişk bir işletim sistemi, güzel bir ürün ve heyecan verici" ifadelerini kullanıyor ancak yine de market payına değinmeden geçemiyor: "Microsoft'un popülerliği artış göstermiş olsa da, markette, diğer ikisine göre çok küçük bir paya sahip."

Söz konusu mobil işletim sistemi olduğunda, Microsoft'u da eleştiren Swatnee "Microsoft Windows Phone 8'e daha fazla destek vermel ve daha hızlı hareket etmeli" diyor; EE'nin "Microsoft ve Nokia ile güçlü bir ilişki içerisinde" olduğunu da belirtiyor ve ekliyor: "Geçtiğimiz birkaç ayın büyük olaylarından biri Nokia'nın dönüşü oldu ve biz, Windows Phone 8'in tutunmaya başladığını görmekteyiz."

Microsoft, Birleşik Krallık akıllı telefon platformunda bir miktar başarı göstermiş durumda. Özellikle ekim ayında Windows Phone 8'in markete sürülmesinin ardından başarısını katlayan Microsoft, son 12 ay içerisinde market payını neredeyse ikiye katlamış durumda...

Okuyucu Yorumları