Windows Phone'a özel web sitesi uygulamaları

Microsoft'un Windows Phone mağazasını zenginleştirmek için attığı ilginç adım, haberimizde...

Windows mağazasına doping!

Microsoft'ın mobil işletim sistemi Windows Phone'un uygulama marketi bir türlü istenilen seviyeye gelemiyor. Uygulama geliştiricilerin çoğu zaman dikkate almadığı Windows Phone'un uygulama sayısının iOS ve Android ile rekabet edecek düzeye gelmesi içinse Microsoft uygulama geliştiricilerine pek çok avantaj sağlıyor. Ancak yine de sonuçlar çok iç açıcı değil.

Bunun üzerine Microsoft, popüler web sitelerinin Windows Phone üzerinde daha rahat çalışmasını sağlayacak web uygulamaları geliştirmeye başladı. Bugüne değin 50 kadar web sitesini, Windows Phone için uygulama haline getiren Microsoft, bu uygulamaların aynı zamanda web sitesi sahiplerini kendi "native" uygulamalarını geliştirmesi için de teşvik ettiğini düşünüyor.

Bu uygulamalar aslında, tıklandığında internet tarayıcısında ilgili web sitesini açan veya sitenin birkaç basit özelliğini çağıran basit web uygulamalarından fazla değiller. Ancak Microsoft'un bu basit uygulamalar sayesinde Windows Phone uygulama marketini daha zengin göstermeye çalıştığı düşünülüyor. Elbette uygulamalar, sitelere erişim için Windows Phone kullanıcılarına da kolaylık sağlıyor.

Mİcrosoft'un uygulama marketi konusunda bir sonraki adımının, Windows Phone, Windows 8 ve Xbox uygulama marketlerini birleştirmek olacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları