Windows Phone'dan örnek alınacak 5 özellik!

Windows Phone, iOS ve Android'in çok gerisinde kaldı ama onlara örnek olacak özellikleri de var!

iOS ve Android'e 5 ders!

Windows Phone, tam anlamıyla Microsoft'un umduğu yere gelememiş olabilir, ancak yine de Android ve iOS'a öğreteceği birkaç şey var.

Windows Phone'lu telefonlar, Android ve iOS'lu telefonlar gibi tonlarca satmıyorlar, ancak yine de belirli bir pazar payına sahipler. Microsoft'un işletim sisteminin sahip olduğu yenilikler ise bazen Android ve iOS için iyi birer örnek teşkil edebiliyor. İşte önümüzdeki ay ve yıllarda Android ve iOS'a eklenebilecek birkaç Windows Phone özelliği.

Daha az dokunuşla daha hızlı sonuçlar

Windows Phone ilk çıktığında şaşırtıcı özelliklerinden bir tanesi, çektiğiniz fotoğrafı hızla Facebook'a yüklemenize izin vermesiydi. Çektiğiniz bir fotoğrafı sadece 3 adımda Facebook'a yükleyebiliyorsunuz. Varsayılan yükleme konumu olarak Facebook'u kullanıyorsanız, adım sayısı daha da azalıyor.

Android ve iOS da bu kolaylığı artık sunuyor, ancak Windows Phone 8.1'in arayüzü etkilemeye devam ediyor. Örneğin bir uygulamayı bulmak için sola sürükleyip ilk harfine dokunmanız yeterli oluyor. Android ve iOS'ta ise önce uygulama listesini açmanız, ardından ekranı kaydırarak uygulamayı aramanız gerekiyor.

Telefonların daha iyi kameralara ihtiyacı var

Özellikle 9xx ve 10xx serisi Lumia cihazlar, Carl Zeiss lensleri ve resim işleme teknolojileriyle öne çıkıyorlar. Bazı yönlerden ise iPhone'un kamerasından üstün bir kameraya sahipler. Motorola, Samsung ve hatta Sony'nin Android'li cihazları ise kamera konusunda zorluklar yaşadılar.

Beta'lara kolay erişim

Beta'lara kolay erişim

Beta'lara kolay erişim

Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarının iOS 8'in beta sürümünü denemelerini mümkün hale getirse de, bunun için yıllık 99 dolarlık ücreti ödemeniz gerekiyor. Windows Phone geliştiricileri ve önizleme yayınlarıyla ilgilenenler, bu tür bir erişimi ücretsiz sağlayabiliyorlar.

Android'de ise beta sürümlerini denemek genellikle mümkün olmuyor (Custom ROM'lar dışında).

Jailbreak'i engellemek istiyorsanız, hacker'larla çalışın

Hacker topluluğuyla yakından, akıllıca bir ilişkisi bulunan Microsoft, Windows Phone 7'ye token-tabanlı bir kilit açma sistemi getirmişti. Daha sonra ise onaylanmamış uygulamaların sadece geliştirici hesabı altında çalıştırılabilmesini sağladı. Apple, telefonlarının jailbreak'lenmesini istemiyorsa, Microsoft'a benzer bir taktik izleyebilir.

Dijital yardımcınızın bir "karakteri" olsun

Windows Phone 8.1'in başarılı özelliklerinden biri de Cortana. Cortana'nın başarısı ise Halo'daki Cortana karakterini de seslendiren ses sanatçısı Jen Taylor'un sıcak ve etkileyici sesinden geliyor. Cortana, çok işinize yarayabildiği gibi, zaman zaman çok eğlenceli de olabiliyor.

Okuyucu Yorumları