Windows Phone'dan etkileyici büyüme rakamları

Son rakamlar Android, iOS ve Windows Phone 8'in arasındaki rekabetin çok kızıştığını gösteriyor!

iOS düşüyor, diğerleri...

Android ve iOS mobil piyasanın büyük bölümünü ellerinde tutsalar da Microsoft'un Windows Phone 8'i yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

Araştırma firması IDC'nin geçtiğimiz çeyreğe ait rakamlarına göre Windows Phone, yıldan-yıla en çok büyüme gösteren mobil platform oldu. Böylece Microsoft, üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. 2012'nin ikinci çeyreğinde 4.9 milyon cihaz sevk eden Microsoft, en önemli başarıyı geçtiğimiz 3 ay içinde 8.7 milyon cihaz dağıtarak elde etti.

Microsoft'un bu yüzde 77.6'lık büyümesi, Windows Phone 8'in Apple'ın büyüme hızını üçe katladığı, Android'i de az farkla solladığı anlamına geliyor. Bunun yanında bu büyüme, Windows Phone 8'in dördüncü sıradaki BlackBerry (pazar payı yüzde 4.9'dan yüzde 2.9'a geriledi) ile arayı daha da açtığını gösteriyor. Windows Phone 8'in büyüme hızıyla başa çıkabilen tek mobil platform ise sevkiyatını yüzde 73.5 artırmayı başaran Android.

Böylece Android'in pazar payı yüzde 79.3'e yükselirken Windows Phone 8, payını yüzde 3.7'ye yükseltmeyi başarıyor (bu senenin başlarında oranlar sırasıyla yüzde 75 ve yüzde 3.2 idi).

Android'in ve Windows Phone'un artışı, bir başkasının düşüşü anlamına geliyor. İkilinin yükselişinden darbe yiyen, 2012'ye göre sevkiyatını sadece yüzde 20 artıran Apple'ın pazar payı, yüzde 17.3'ten sadece birkaç ay içinde yüzde 13.2'ye geriledi.

Okuyucu Yorumları