Windows Phone zorda, iOS yükselişte

Android, Windows Phone ve iOS kullanım oranları verilerine göre sevinen sadece Apple oldu!

Sadece Apple sevindi!

Analiz verilerini dünya üzerindeki farklı 60 ülke üzerinden toplayan Kantar Worldpanel ComTech'in yeni mobil işletim sistemi kullanım verileri, ilginç bir tablo çiziyor.

Aralık 2014'te tamamlanan üç aylık periyodu temel alan verilere göre iOS, ABD, Çin ve Avrupa'daki diğer yüksek gelirli ülkelerde Android'de pazar payı çalmayı başardı. Kantar'ın kıdemli araştırmacısı Carolina Milanessi'ye göre iOS, ABD'de 2012'den bu yana ilk kez Android'i geçmeyi başardı (yüzde 0,1'le olsa da).

Android, Avrupa'da yüzde 3,8'lik bir düşüş yaşayarak yüzde 66,1'e geriledi. Bu düşüşte Samsung, LG ve Sony'nin son ceplerini satmakta yaşadığı sıkıntıların etkisi var. Apple ise İngiltere'de 2013'teki yüzde 30'luk pazar payını 2014'te yüzde 42'ye yükseltme başarısında bulundu. Apple'ın Xiaomi ve Android'li telefonların çok popüler olduğu Çin'de bile büyüme kaydetti ve ülkede yüzde 21,5 kullanım oranına ulaştı.

Windows Phone zorda, iOS yükselişte

Windows Phone ise bulunduğu konumu ancak koruyabildi. Microsoft, 2015'te yeni amiral gemisi Lumia'lar piyasaya sürmeyi ve Windows 10'un telefon sürümünü yayınlamayı planlıyor. Dolayısıyla bu durum, önümüzdeki aylarda değişebilir.

Okuyucu Yorumları