Windows'a OS X'ten transfer!

Microsoft, Apple'ın OS X'te uzun zamandır kullandığı bu özelliği Windows 10'a aktarıyor!

Windows'a OS X'ten transfer!

OS X'ten Windows'a geçişin en büyük problemlerinden biri istikrarlı ve kolay anlaşılır trackpad hareketlerinin Windows'da bulunmamasıdır. Ancak, görünüşe göre Microsoft bu seriye bir son veriyor ve Apple'ın birden fazla parmağı kaydırarak verilebilen komutlarını kullanmaya başlıyor.

Microsoft'tan Joe Belfioer TechEd Europe'da yaptığı konuşmada "Eskiden Windows'un 'touchpad'leri gerçekten farklı şekillerde bulunabiliyorlardı çünkü OEM'ler bunları üretmekteydi. Windows 10 ile beraber touchpad konusunda uzman kullanıcılar için desteği de getiriyoruz ve burada çoklu parmak hareketleri gerçekten etkili olabiliyorlar" cümlelerini kurdu.

Peki yeni özellikle beraber ne gibi şeyler yapabileceğiz? Özelliğin Belfiore tarafından açıklanan kısmında bu özelliklerden bazıları belirtilmekte: Üç parmak ile aşağıya doğru yapılan bir kaydırma tüm aktif pencereleri simge haline küçültebiliyor, üç parmak ile yukarıya doğru yapılan bir kaydırma tüm pencereleri geri getiriyor, bir başka üç parmak kaydırması Windows'un yeni Task View (Görev Görüntüsü) özelliğini açıyor ve bu özellik Apple'ın Mission Control özelliğine bir miktar benzemekte; sağa ve sola yapılan üç parmak kaydırmaları ile uygulamalar arasında geçiş sağlıyor.

Bütün bu özellikler Mac kullanıcılarına tanıdık gelmiş olabilir. Bunun sebebi de tabii ki bu özelliklerin OS X ile tamamen aynı olmaları. Belki avukatlara yapılan aramalar başlamış olabilir bile...

Okuyucu Yorumları