Windows XP Aralık'ta sert düştü!

Windows XP, Aralık ayı sonuçlarına göre ciddi bir sendeleme yaşadı ama hala dimdik ayakta!

Sendeledi ama yıkılmadı!

Net Applications'ın verileri son birkaç aydır Windows XP'nin kullanım oranının pek değişmediğini gösteriyor. Firmanın Aralık 2013'e ait işletim sistemi verileriyse Windows XP'nin yine düşmeye başladığını gösteriyor.

Firmanın son verilerine göre Windows XP'nin pazar payı, yüzde 27.84'e gerilemiş bulunuyor. Kasım ayındaki yüzde 31.22'lik kullanım oranıyla karşılaştırdığımızda bu kayda değer bir düşüş. Tabi ki bu, 2001'de çıkan işletim sistemini gömmek ve kullanıcıları Windows 7 veya 8'e yükseltmek için elinden geleni yapan Microsoft için iyi bir haber.

Ekim ayında Windows 8'e ücretsiz bir uygulama olarak sunulan Windows 8.1 ise Net Applications'a göre artık Windows Vista'dan daha çok kullanılıyor. Windows 8.1'in kullanım oranı yüzde 3.50'ye yükselerek, yüzde 3.46 kullanım oranına sahip Vista'yı geçmiş bulunuyor. Windows 8 ise yüzde 6.65 ile yeni sürümünün hala önünde. Windows 8 ve Windows 8.1'i topladığımızda ise işletim sisteminin toplamda yüzde 10.15 pazar payına sahip olduğunu görüyoruz. Bu oran Kasım'da yüzde 9.3 idi.

Yüzde 49.26 pazar payına sahip Windows 7, tüm dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olma ünvanını koruyor. İşletim sisteminin Kasım kullanım oranı yüzde 46.64 idi.

Okuyucu Yorumları