Windows XP can yakmaya devam ediyor!

İnatla Windows XP kullanmaya devam edenlerin başına gelen sorunlara bir yenisi eklendi!

Windows XP can yakıyor!

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yer alan Royal Melbourne Hospital'ın patoloji biriminin Windows XP'yle çalışan PC'lerinin bir virüs saldırısı altında olduğu duyuruldu.

Ülkenin güneyindeki eyaletin en geniş ağa ve acil bölümlerine sahip hastanelerinden biri olan kurumun bu denli kritik bir biriminin virüs saldırısı altında olması nedeniyle artık birçok işlemin manuel olarak yapılmaya başlandığı belirtildi. Fairfax Media'da yer alan habere göre, hastanedeki kan, doku ve idrar örneklerinin sayımı da makineler yerine artık bizzat elle yapılmaya başlandı.

Hastane adına duyuru yapan bir yetkili hasta güvenliğinin en yüksek öncelikleri olduğunu ve virüs nedeniyle oluşan bu durumun tıbbi açıdan aciliyeti olmayan ameliyatları ve ayakta tedavileri etkilemediğini açıkladı.

Söz konusu virüs saldırısına, bunun boyutlarına ve bilinçli bir saldırı olup olmadığına dair henüz ortada net bir bilgi yok. Hastanedeki bilgisayarlara virüs bulaşmasının bir nedeni olarak görece eski bir işletim sistemi olan Windows XP'nin bazı yeni ve karmaşık kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasız olmasından kaynaklanabileceği üzerinde duruluyor.

Okuyucu Yorumları