Windows XP yüzde 10'un altına düşemedi!

Microsoft'un öldürmeye çalıştığı Windows XP, giderek ölümsüzleşen bir "canavara" dönüşüyor?

Windows XP kabusu sürüyor!

Windows XP'ye verilen Microsoft desteği, 8 Nisan 2014'ten itibaren ortadan kalkacak. Ancak en son Net Applications rakamları, Microsoft'un XP'yi yüzde 10'un altına düşürme çabalarının henüz meyve vermediğini, işletim sistemini hala kitlelerin kullandığını gösteriyor.

Net Applications Temmuz reklamlarına göre Windows XP, tüm işletim sistemlerinde yüzde 37.19'luk payı elinde bulunduruyor. Dolayısıyla XP, Haziran ayındaki yüzde 37.17'lik kullanım oranına baktığımızda gerileyeceğine ilerleme göstermiş bulunuyor.

Microsoft, geçtiğimiz ay kendisine koyduğu Windows XP'nin pazar payını yüzde 10'un altına düşürme hedefini henüz tutturamamış, hatta bu hedefe yaklaşamamış görünüyor. Dolayısıyla firma eğer gerçekten XP kullananların Windows 7 veya Windows 8'e terfi etmelerini istiyorsa, daha sıkı çalışması gerekiyor. Örneğin büyük şirketlere kendi IT çalışanlarını göndermek ve yükseltme işine yardımcı olmak, şirketleri XP'den vazgeçirmekte etkili olabilir.

Microsoft'un Windows XP'nin bitiş çizgisini biraz daha ileriye taşıması da mümkün. Ancak şirket, şimdiye kadar böyle bir şey yapabileceğinin işaretini vermedi.

Bu arada Windows 7, yüzde 44.49 ile işletim sistemlerinde birinci sırada yer aldı. Windows 7'nin Haziran ayındaki pazar payı, yüzde 44.33 idi. Bir sene önce RTM aşamasına ulaşan Windows 8 ise yüzde Haziran'daki 5.10'luk pazar payını yüzde 5.40'a yükseltti. Windows Vista ise yüzde 4.24 ile Mac OS ve Linux'un önünde dörüncü sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları