Winrar ve TrueCrypt yüklerken zararlı bulaşabilir

'StrongPity' isimli zararlı, Winrar ve TrueCrypt kullanıcılarının canını fazlasıyla yakıyor. Üstelik etkilenen ülkeler arasında Türkiye de var!

Winrar ile gelen yeni tehlike!

Kaspersky Labs yeni bir malware yazılım keşfetti. İsmi 'StorngPity' olan kötü amaçlı yazılım, iki yaygın bilgisayar programını yükleyen kullanıcıları hedefliyor; WinRAR ve TrueCrypt. WinRAR, dosya sıkıştırmaya ve arşivlemeye yarayan yaygın bir program, TrueCrypt ise terk edilmiş bir şifreleme yazılımı.

Malware sadece saldırganlara bilgisayarınızın kontrolünü vermekle kalmıyor, ayrıca diskinizdeki verileri çalabiliyor ve istedikleri yazılımı cihazınıza indirebiliyorlar. En çok İtalya ve Belçika'da yaşayan kullanıcılar bu kötü amaçlı yazılımdan etkilenmiş, bunların dışında Türkiye, Kuzey Afrika ve Orda Doğu'da da bir çok kurban bulunuyor.

Saldırganlar, kurbanlarını yakalayabilmek için bu iki programa ait sahte siteler inşa etmişler. Site ismindeki harflerin yerini değiştirerek gelen kurbanların sahte siteye geldiklerini anlamayı önlüyorlar. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi, site tamamen gerçeği ile aynı görüntüye sahip. Mavi kutucuğa tıklamak kötü yazılımın indirilmesine sebep oluyor.

Okuyucularımıza tavsiyemiz bu tarz yazılımları indirirken güvenilir sitelere yönelmeniz. Dikkat etmezseniz bilgisayarınız malware ve adware çöplüğüne bile dönebilir.

Okuyucu Yorumları