Xbox Live Android ve iOS Cihazlarını Destekleyecek

Microsoft'un oyun servisi Xbox Live, iki popüler mobil işletim sisteminin oyunlarına da destek verecek!

Xbox Live mobil dünyaya geliyor!

GDC 2019'da düzenleyeceği panel hakkında Şubat ayında yaptığı "platform özgürlüğü" açıklamasından sonra Microsoft şimdi de Xbox Live oyun servisinin iOS ve Android'e geleceğini duyurdu.

Şirket, bu haberi yazılım geliştiricilerine yönelik olarak düzenlediği GameStack blog'undan duyurdu. Şirketin bu duyuruyu yapma amacı, oyun geliştiricilerinin söz konusu geliştirmeyi iOS ve Android oyunlarına GameStack Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) ile entegre etmelerini sağlamak.

Microsoft, bu geliştirmenin XBox Live için ne zaman yapılacağı konusunda bir zaman aralığı vermedi fakat bu konuda daha fazla bilgi, şirketin düzenleyeceği GDC 2019 panelinde açıklanıyor olacak. Şu an için bildiklerimiz, Xbox Live SDK'nın geliştiricilere oyunlarında güvenilir oyuncu kimliği güvenlik kontrollerini ve diledikleri Xbox Live özelliklerini oyunlarında kullanma özgürlüğünü sağlayacak olması. Elbette ki bu, kötü ünlü GamerScore ve Xbox Live başarımlarının da iOS ve Android uyumlu oyunlara geleceği anlamına da geliyor.

Bu duyuru, Xbox Live'in Nintendo Switch desteği hakkında bir bilgi içermiyor. Söz konusu destek, Microsoft'un GDC paneli hakkında sağladığı fragmanda belirtilmişti. Peki bu durumun sebebi ne?

Microsoft, GamesIndustry.biz'e yaptığı açıklamada sadece şu ifadeyi kullanmıştı: "Hedefimiz, iki milyar oyuncuyu birleştirmek." Ancak Microsoft'un Oyuncu Bulut servisi yöneticilerinden Kareem Cloudhry, sözlerine şu ifadeyi de ekledi: "Ancak bugün Switch için herhangi spesifik bir duyurumuz yok."

Bunun yanında Microsoft, Xbox Live servisi adına platfom-bağımsız duruşunu da koruyor. Cloudhry bu durumu "Oyun geliştirmek hakkında oyunculuk hakkında düşündüğümüz şeylerin aynısını düşünüyoruz. Vizyonumuza göre insanlar istedikleri insanlarla istedikleri platformlarda istedikleri oyunu oynayabilmeliler." cümleleriyle vurguluyor.

Bu ifadeler, Microsoft'un Nintendo Switch için Xbox Live entegrasyonu üzerinde çalışıyor olduğu ihtimalini güçlendiriyor ancak şu an için bu durum, şirketin bakış açısına göre duyurulmaya hazır olmayabilir. Ne de olsa Microsoft şu anda da Nintendo ile güçlü bir işbirliği halinde, bunun için Nintendo Switch üzerinde oynanabilen Minecraft oyunu yeterli bir kanıt.

Microsoft'un GDC 2019'da düzenleyeceği panel özellikle Xbox Live'in popülerlik patlaması yaşaması beklenen bu zamanlarda oldukça ilgi çekici haberlerle dolu olacaktır.

Okuyucu Yorumları