Xbox One'ı parçaladılar... İşte sonuç!

Ünlü site, şimdi de Xbox One'ı parça parça etti! Bakın içinden neler çıktı...

Xbox One da parça parça!

Önüne gelen tüm teknolojik cihazları parçalarına ayırıp tamir edilebilirliklerini deneyimleyen ve bununla ilgili bir rapor hazırlayan iFixit sitesi, geçtiğimiz gün parça parça ettiği Sony PlayStation 4'ün ardından bu kez de Xbox One'ı parçaladı. Böylece kasa içeriğine de göz atma şansı bulan ekip, Xbox One'ı da PlayStation 4 gibi iyi bir skorla ödüllendirdi.

Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox One'ın içini açan iFixit sitesi, kasanın içinde karşılaştığı ekipmanları da değerlendirmeyi ihmal etmedi. Xbox One'ın içinde yer alan 112 mm çaplı fanı büyük bulan yetkililer, PS4'ün 85 mm'lik fana sahip olduğunu göz önünde bulundurmuşlar. Buna göre Xbox One, PS4'e göre daha fazla ısınıyor diyebiliriz. İstenildiğinde fanın yerinden kolayca çıkartılabildiğini de belirtelim.

Değiştirilemeyen sabit disk

Xbox One'ın fanının yerinden çıkartılabiliyor olmasını olumlu bulan ekip, sıra dahili depolamaya gelince aynı fikirde değil. Üzerinde standart 2.5 inç SATA II ve 500 GB kapasitesinde bir sabit disk bulunduran Xbox One, 5400 RPM hızında çalışan sabit diskiyle 3.0GB/s ve 8MB önbellek gibi değerlere sahip. Eğer bu sabit diski değiştirmeyi düşünürseniz, bu konuda zorlanacağınızı şimdiden söyleyelim. Zira iFixit çalışanları diske erişimi bir hayli zor bulmuşlar. Ayrıca diski değiştirebilmek içinse, cihazın garanti kapsamı dışında kalmasına göz yummak zorundasınız.

Xbox One tamir edilebilirlik skoru

Sabit diske erişimin zor olması dışında genel olarak Xbox One'a iyi bir not biçen iFixit, konsola tıpkı PlayStation 4 gibi 10 üzerinden 8 vermeyi uygun görmüş. Rahatlıkla parçalarına ayrılabilen yapısı sayesinde beğenilen konsol, fanın ayrılabilmesiyle büyük avantaj yaratıyor.

Okuyucu Yorumları