Xbox One önemli bir güncelleme alıyor!

Microsoft kullanıcılarını dinledi ve bu çok popüler cihazında herkesin canını sıkan hataları çözdü!

Dev güncelleme geliyor!

Konsol savaşları birbirinden farklı boyutları var. Bunlardan bir tanesi de piyasaya çıkan ürünü sürekli güncellemek ve kullanıcı isteklerine elden geldiği kadar cevap verebilmek. Öyle görünüyor ki Xbox One cephesi bu iki başlıkta da bir hayli iddialı.

Sisteme birkaç gün içerisinde gelmesi beklenen yeni güncelleme, Microsoft'tan Major Nelson'un yaptığı açıklama ile resmiyet kazandı. Nisan ayı içerisinde geleceği bilinen bu yeni güncellemenin ilk olarak üzerinde durduğu nokta "arkadaş" mekanikleri olacak. Özellikle Xbox Live üzerindeki arkadaşlarımızın ne yaptıkları hakkında bilgilendirme mesajları ile kullanıcıyı durumdan haber edeceklerini bildiren Nelson; "Bugüne kadar kullanıcılarımızdan aldığımız en büyük taleplerden birisi buydu ve biz de hemen gerekli değişiklikleri yaptık." şeklinde durumu özetledi.

Pek tabii güncelleme sadece bu özellikle kalmayacak. Yeniliklerin bir diğer bölümü direk oyunları etkileyecekken, bir diğer yandan da GameDVR video kalitesinde gözle görülür bir artış yaşanacak. Blu-ray okuyucuysa 50 Hz frekansta kaydedilen videolar için de çıkış desteği sunacak. Ayrıca yakın bir zamanda Blu-ray okuyucunun uygulamasına da ayrıca bir güncelleme eklenecek. Xbox One kontrol cihazı ve headset'i üzerindeki statik güç azaltılacağı gibi kablosuz bağlantı yolları daha güçlü hale gelecek. Birçoklarının yüzde yüz randıman alamadığı Kinect ses kontrol mekanizması da daha düzgün çalışır halde hizmet vermeye başlayacak...

Son olarak Microsoft, "slient reboot" sistemini konsola dahil etmiş durumda. Bu sayede kullanıcı isteğine göre belirli sistem güncellemeleri açık kalabilecek. Yani konsol sahipleri, "Instant On mode"da açık bırakıp gittikleri Xbox One'ları, kendiliğinde gerekli güncellemeleri otomatik olarak yapabilecek.

Okuyucu Yorumları