Xbox One oyunları PC'ye de gelebilir...

Eğer bu iddia doğruysa, Microsoft, Xbox One'ı olduğu gibi PC'lere taşıyabilir!

Xbox One, PC'ye taşınıyor!

Microsoft'un yakın zaman önce ön izlemesini yayınladığı Xbox One Anniversary Update, Windows 10'un daha fazlasını Xbox'a taşıyacak. Ancak eğer söylentiler doğruysa, Microsoft, Xbox konsol deneyimini Windows 10 bilgisayarlara taşıyarak bunun çok daha fazlasını yapmak istiyor.

Microsoft'un oyun sektörünün geleceği hakkında görüşünün, Xbox ve Windows PC'leri birleştirmek olduğu bir sır değil. The Verge'ten Tom Warren'ın söylediğine göre Microsoft'un "Xbox One oyunlarını PC'de oynanabilir yapma hedefi" bulunmakta. Şu anda Xbox oyunları, eğer iki cihaz da aynı ev ağına bağlıysa, Windows 10 PC'lere yayınlanabiliyor ve PC'ler üzerinden oynanabiliyor. Ancak bu durum, bir Xbox One sahibi olma gereksinimini ortadan kaldırmıyor.

İddia edilen platformlar arası etkileşim, Warren'ın söylediğine göre Microsoft'un "Helix Projesi"nin bir parçası olmakta. Kotaku, Helix projesini ilk olarak Mayıs ayının sonlarında duyurmuştu. Ancak bu ilk rapor, iki platformun ayrı kalacağını öngörmekteydi. Tahminen, Xbox One konsol oyunları PC platformuna taşınırsa, bu özellik bütün oyun kütüphanesini değil, sadece gelecek oyunları etkileyecektir.

Bu birleşmiş geleceğin nasıl çalışacağı ise belli değil. Ancak Warren, bütün Xbox One kullanıcı arayüzünün Windows 10 PC'lere taşınabileceğini düşünmekte. Xbox sistemi zaten Windows 10 üzerine kurulmuş olduğu için, bunun anlamı arayüzleri PC etkileşimi için ayarlamak olmakta.

Ancak Xbox One UI'sinin Windows 10 içerisinde, Windows Media Center'da olduğu gibi, bir "uygulama" olarak bulunup bulunmayacağı belli değil. Eğer Xbox UI normal bir masaüstü Windows'un içerisinde yaşayacaksa, var olan Xbox uygulaması en muhtemel aday olacaktır. Windows 10 için Xbox şu anda Xbox Live arkadaşlarınız ile buluşmanız için bir oyun uygulaması/sosyal ağ olarak çalışmakta.

Bir diğer seçenek de Windows 10 için özel bir "Xbox sürümü" sunmak olacaktır ve bunun da belirli bir oranda mantıklı gözüktüğü söylenebilir. Ayrıca Xbox oyunlarını çalıştıracak bir Windows 10 PC'nin bu amacı karşılayacak güce de sahip olması gerekecektir. Düzgün bir ekran kartı, güçlü bir işlemci ve bol miktarda RAM olmadan bir PC bu oyunları çalıştıramayacak. Bu yüzden de oyunculara yönelik bir Windows 10 sürümü sunulması oldukça mantıklı olabilir.

Tabii ki, eğer söylentiler doğruysa, Microsoft'un da şu anda hangi yolu izleyeceğini bilmiyor olma ihtimali yüksek...

Okuyucu Yorumları