Xbox One'ı "uçuracak" uygulama planı!

Microsoft, Xbox One'ı "uçuracak" yeni planını hayata geçirmek üzere: Evrensel uygulamalar!

Xbox One'ı "uçuracak" plan!

Xbox One kullanıcıları için bugüne kadar ortaya atılmış belki de en büyük haberlerden birisi ile karşı karşıyayız. İddialara göre, geliştiricilerin Microsoft'un "Evrensel Uygulamalar" kapsamında yazdığı ve Windows üzerinde çalıştırabildikleri kodlama sistemi, Xbox One için de geliyor!

Yayınlanan rapora göre, Microsoft Mayıs ayında sunacağı yazılım geliştirme kiti sayesinde, tüm geliştiricilere konsol için uygulama hazırlama imkanı sunacağı gibi, bir de ellerinde bulunan Xbox One'ları "SDK" yani yazılım geliştirme cihazına dönüştürmelerine imkan sunacak. An itibarı ile Xbox One için yayınlanmış herhangi bir yazılım geliştirme paketi bulunmuyor ve konu hakkında sadece seçilmiş, belirli yazılım geliştirme grupları üretimde bulunabiliyor. Tüm bununla da yetinmeyen Microsoft, üretilecek uygulamaların beta aşamalarının hemen her türlü cihazın arka planında çalışmasına da imkan sunacak.

Özellikle Xbox One kullanıcılarının çok iyi bildiği üzere, piyasaya çıkmasının ardından geçen vakte kıyasla halen uygulama sıkıntısı çeken konsol, bu atılımla önemli bir adım atabilir. Hele bir de uygulamalar gerçek anlamda "evrensel" yani her platformda çalışacak şekilde gelirse, işte o zaman Xbox One için gerçek bir yükseliş söz konusu olabilir...

Okuyucu Yorumları