Xbox'tan PC'ye akış mümkün oluyor!

Xbox 360 oyunlarını çalıştıracağı açıklanan Xbox One, bu hayali de çok yakında gerçek yapacak!

Xbox'tan PC'ye akış!

Microsoft, E3 2015 oyun gösterimlerinde, şimdiden kendine pek çok başlık kazanmayı başardı. Yapılan duyuruların arasında ise Xbox 360 oyunlarını Xbox One üzerinde oynayabilme olanağı, yeni bir "hardcore" Elite kontrol kolu ve yeni konsol için Cortana'yı da içeren yenilenmiş bir UI bulunmaktaydı.

Firma tarafından bu yılın daha erken dönemlerinde, Xbox One'dan oyunları Windows 10 PC'lere yayınlama imkanı olacağı duyurulmuştu ve E3'te de, bu özelliğin hemen kullanılabilir olacağı duyuruldu.

Şimdilik sadece Xbox One Preview programına dahil olan kişiler bu özelliği kullanabilecek. Microsoft, açık FAQ sayfasında bu özellik ile neler yapıp yapamayacağınızı detaylı bir şekilde anlatmakta.

En önemli olan noktalardan biri ise, bütün oyunların yayınlanabilir olmayacakları. Kinect oyunları ve PC'de desteklenmeyen donanımlara ihtiyaç duyan oyunlar, yayımlanamayacak oyunların arasında bulunuyor.

Firmanın belirttiği bir diğer nokta ise, oyun dağıtımcılarının, oyunlarının PC'ye yayımlanmamasını tercih edebilmekteler ancak "henüz katılmamayı tercih eden oyunlar/dağıtımcılar bulunmamakta."

Çok oyunculu oynama ve sesli konuşmalar da PC üzerine yayımlanmış oyunlarda aktif olacaklar ancak bu oyunları, fare ve klavye desteklenmediğinden dolayı kontrol kolunuzlar oynamanız gerekecek.

Ayrıca, "teknik kısıtlamalar sebebi ile" Twitch ve GameDVR özellikleri PC'ye yayımlama sırasında iptal edilecek. Benzer kısıtlamalar, başka biri bilgisayarına konsoldan yayımlama yaparken, örnek olarak, televizyon da izleyemeyeceğiniz anlamına gelmekte...

Okuyucu Yorumları