Xiaomi, Çin'de Samsung'u geçti!

Çin'de iki senedir bir numaralı cep üreticisi konumunda olan Samsung, yerini bu yeni isme kaptırdı!

Samsung'a bir kötü haber daha

Satışlarında düşüş yaşayan Samsung, Çin'deki birinciliğini Xiaomi'ye teslim ederek yeni endişe sinyalleri verdi. Koreli dev, araştırma firması Canalys'in verilerine göre Çin'de iki senedir lider konumdaydı.

Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde pazar payını yüzde 14'e yükselterek Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi olma ünvanını ele geçirdi. Samsung ise Lenovo'yu az farkla geçerek (200.000 birim daha fazla satarak), yüzde 12 pazar payıyla ikinci sırada yer aldı. Canalys'ten analist Wang Jingwen'e göre Samsung, 2012'nin ilk çeyreğinden bu yana Çin'in birinci akıllı telefon üreticisiydi. Bu dönemde Koreli teknoloji firmasının piyasadaki payı, yüzde 22 idi.

Samsung, Çin'de üst seviyeden alt seviyeye, birçok farklı telefon satıyor ve markasının gücünden, bunun yanında güçlü perakende ağından faydalanıyor. Ancak Wang'a göre Çinli rakipler Samsung'a, özellikle de alt seviye telefonlarda giderek daha çok baskı uyguluyorlar. Sadece üç senedir telefon satan Xiaomi ise maliyet fiyatının sadece biraz üzerinde alt-orta seviye arası işlevsel cihazlar satıyor. Wang'a göre Xiaomi'nin başarısında agresif fiyatlandırmalara gitmesinin önemi büyük. Yılın ilk yarısında 26.1 milyon telefon satan Xiaomi, 2014'ün sonunda bu sayıyı 60 milyona ulaştırmayı hedefliyor.

Okuyucu Yorumları