XP'ye devam etmek isterken...

Microsoft'tan, Windows XP kullanmaya inatla devam edenlere bir yeni uyarı daha!

Bir kez daha Windows XP!

Hindistan banka endüstrisi, Microsoft'un yeni araştırmasının iddiasına göre, 34.115 banka şubesinin halen Windows XP kullanıyor olması sebebi ile parçalı bir çöküş yaşayabilir.

Ascentius Consulting'in raporuna göre, banka sektöründeki XP etkisi, yüzde 40-70 oranında. 34.115 şube özellikle diğerlerinden ayrılarak, geçişe 100 iş gününden az bir zaman kalması sebebi ile risk altında olarak belirlendi.

Ascentius'un tahminlerine göre, bankaların Windows'un yeni bir sürümüne geçmesi dört ile altı ay arasında bir zaman alacak. Bu da, 8 Nisan 2014 gibi bir tarihteki geçişin öncesi çok sıkı bir çalışma yapılması gerektiği anlamına geliyor. Microsoft, özellikle kırsal alanlardaki, pek çok şubenin müşterilere hizmet veremez hâle gelebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Daha önemlisi ise, sektör için günlük kaybın 108.6 milyon pound olabileceği söyleniyor. Ayrıca bunlara ek olarak, Microsoft, yeni bir sisteme geçişin yapılamamasının bedelinin, biyometrik okuyucuların desteklenmemesi, çalışma masrafının artması, daha uzun bekleme süreleri şeklinde olacağını söylüyor.

Microsoft Hindistan'dan Amrish Goyal'ın açıklamasına göre; uzun bir süredir müşterilerine XP'den yeni bir sürüme geçmelerini öneriyorlar. Windows 8.1 gibi modern bir işletim sistemine geçilmesi, sadece kullanıcıların güvenlik sorunlarını ortadan kaldırmakla kalmayacak, bunun yanı sıra modern sistemlerin kullanılmasına da olanak tanıyacak.

Redmond'un son güvenlik raporuna göre, eski işletim sistemi kullanan kişiler, Vista, Windows 7 ve Windows 8 kullananlara göre altı kat daha fazla riskten etkilenme tehlikesi taşıyor. Ancak söylemek lazım ki yavaş hareket edenler sadece Hindistan bankaları değil. HP'nin tahminine göre, birkaç ay öncesine kadar Birleşik Krallık işyerlerinin yüzde 40'ı halen XP kullanmaktaydı. The Channel'ın "duyduğuna" göre, en azından 10 büyük firma, geçiş zamanına yetişemeyecek durumda.

Okuyucu Yorumları