Xperia Z3 Compact geliyor!

Sony, yeni amirali Xperia Z3 ile birlikte, Z3 Compact'ı da resmi olarak tanıttı! İşte minik canavar.

Xperia Z3 Compact geliyor!

Sony, yeni amiral gemizi Xperia Z3 ile birlikte, mini modeli Z3 Compact'ı da IFA 2014'te tanıttı. Sony'nin "mini" model anlayışının, rakiplerinden farklı olduğunu daha önce zaten görmüştük. Japon devi, mini modellerde güçlü donanımdan vazgeçmiyor ve bu da, Sony'nin minilerini diğer minilerin kat kat üzerine çıkartmayı başarıyor.

Xperia Z3 Compact'ta da bu gelenek pek değişmedi. Z3'te yer alan 2.5 GHz'lik Snapdragon 801 işlemci ve dreno 330 grafik işlemci, Compact'da da yerini almış. 20.7 megapiksellik kamera da, Z3 Compact'ın önemli artıları arasında. Ama RAM miktarı, Z3 Compact'ta 2 GB ile sınırlı tutulmuş. Xperia Z3'te bu miktar, 3 GB olarak belirtilmişti.

Asıl belirleyici fark, kasa yapısı ve ekranda ortaya çıkıyor. Z3 Compact, Z3'teki cam – alüminyum kalitesinin altında kalıyor. Yine de, kaliteli bir telefon olduğunu hissettirmeyi başarıyor. Telefonda 4.6 inç'lik, 720p çözünürlüklü ekran bulunuyor. Kalınlık ise, 8.6 mm seviyesinde.

2600 mAH'lık batarya ile gelen Z3 Compact'ta Android 4.4.4 sürümü yer alıyor. Piyasaya çıkış tarihi ise, sonbaharın ortaları olarak duyurulmuş durumda.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları