Xperia Z4, beklenen amiral gemisi değilmiş!

Dün sürpriz bir biçimde tanıtılan Xperia Z4, meğer bizim beklediğimiz Sony amiral gemisi değilmiş!

Xperia Z4'ü unutun!

Sony'nin Xperia Z4'ü, dün sürpriz bir biçimde ortaya çıktı ve büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak şimdi, gösterişsiz bir organizasyonla Japonya'da tanıtılan telefonun aslında sadece Japonya için üretilmiş olduğu ortaya çıktı.

Sony'den sızan bilgilere göre, firma Xperia Z4'ü Japonya dışına satmayı planlamıyor. Bunun yerine Z3'ün satışları devam ederken, firmanın 2015 içinde Japonya dışı için özel bir model tanıtacağı söyleniyor.

Sony, Japonya dışındaki lojistik ve destek hizmetleri masraflarını kısmak için, tek bir amiral gemisine odaklanıp, Japonya dışında sadece bu modeli satacak.

Sony Xperia Z4'te sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisi ve Adreno 430 GPU bulunuyor. Telefonun ön kamerası ise 5 MP.

Önceki aylarda Sony yöneticilerinin, cep telefonu pazarında istedikleri karlılık oranını yakalayamamaktan ve cep telefonu işine girmekten dolayı pişman oldukları da ortaya çıkmıştı. Öyle görünüyor ki, Sony çok beğenilen ama bir türlü çok satmayan Xperia serisini ve diğer Sony telefonlarını büyük bir üreticiye satmadan önce, dünya çapındaki satış stratejisini değiştirerek son bir deneme daha yapacak. Eğer bu yeni sistemde de istedikleri başarıyı kazanamazlarsa, Sony telefonlarının büyük bir markaya satıldığını görebiliriz, hiç şaşırmayalım...

Okuyucu Yorumları