XP'nin Secuirty Essentials desteği bitti!

Microsoft, yeni uygulaması ile Windows XP'ye belki de en büyük darbesini vurdu!

Windows XP'ye son darbe!

Windows XP'nin desteği sonlandığında Microsoft, Security Essentials'ı işletim sistemi için artık indirmeye sunmayacağını söylemişti. Bununla birlikte güvenlik aracını daha önce indirmiş olanlar, anti-zararlı güncellemelerini almaya devam edeceklerdi. Ancak artık bu sürenin de sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Tüm antivirüsler ve anti-zararlı yazılımları, bizleri internette dolaşan son tehditlerden koruyabilmek için güncel listelere ihtiyaç duyarlar. Kaspersky Lab'in günde 315.000 yeni zararlı dosya algıladığını, Panda Security'nin yılda 30 milyon yeni zararlı ortaya çıktığı iddiasına bakarsak, antivirüs listesini güncellemenin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

Antivirüs listeleri güncellenmediğinde ise yazılımınız, saldırıya uğradığınızı fark etmeyebilir. Microsoft Security Essentials'a sunulan desteğin sona ermesiyle birlikte yazılım, en son zararlıları algılama yeteneğini kaybedecek. Dolayısıyla Windows XP kullanıyorsanız ve güncel bir antivirüsünüz yoksa, zararlıların hedefi haline gelmiş olacaksınız.

Ne yapabilirsiniz?

Net Applications'ın Haziran 2015 rakamlarına göre Windows XP'nin kullanım oranı, halen yüzde 12. Dolayısıyla on milyonlarca kullanıcı, artık daha çok zararlıyla karşı karşıya. Yapabileceğiniz en iyi şey ise XP'yi bırakıp daha yeni bir işletim sistemine geçmek. Windows XP'yi çalıştırabilen PC'lerin çoğu, Windows 7, 8 veya Windows 10'u da çalıştırabiliyor. Makinenizin yeni işletim sistemlerini çalıştırıp çalıştıramayacağını Microsoft'un buradaki Upgrade Assistant aracıyla test edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları