Yahoo'dan milyar dolarlık hamle!

Önemli internet devlerinden biri, büyük bir satın alma için tam 1.1 milyar doları gözden çıkardı!

İnternet devinden büyük adım!

Yahoo, eski Google yöneticilerinden Marissa Mayer'in firma yönetimini devraldığı Temmuz 2012'den bu yana, özellikle genç internet kullanıcıları arasında popülerliğini arttırmayı hedefleyen hamleler yapıyor. Bu hamlelerin sonuncusunun firma yönetim kurulu tarafından onaylandığı iddia ediliyor. Firmanın düzenleyeceği ve "özel bir duyuru" yapacağını açıkladığı basın toplantısında, Tumblr blog hizmetini 1,1 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklaması bekleniyor.

Wall Street Journal gazetesinin bildirdiğine göre daha önce Facebook ve Microsoft'un da talip olduğu iddia edilen Tumblr satışında tek teklif veren Yahoo oldu. 2007 yılında kurulmuş olan Tumblr, yaklaşık 108 milyon blog barındırıyor. Hizmetin her ay yaklaşık 100 milyon özgün ziyaretçisi olduğu tahmin ediliyor.

Son aylarda bünyesine sürekli olarak yeni firmalar katan Yahoo'nun nispeten "ufak" firmaların peşinde olduğu biliniyor. Bir süredir mali sıkıntılarla boğuşan Tumblr'ı, 1,2 milyar dolar olduğu tahmin edilen nakit havuzunun neredeyse tamamını gözden çıkararak satın alması, Yahoo'nun yükselen sosyal ağ piyasasında bir köşe kapmaya kararlı olduğunu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları