Yahoo Games'in kapanış tarihi belli oldu...

İnternet devi, uzun zamandır hayatımızda olan bu servisi kapatacağını duyurdu!

...Ve kepenkler iniyor!

Pek çok kişinin internet üzerinden ilk oyun deneyimini yaşadığı Yahoo Games, firmanın eski oyunları sonlandırmaya başladığı 2014 yılından beri ölüm döşeğindeydi. Şimdi ise Yahoo, bu eski oyun portalını ne zaman sonlandırmayı planladığını açıklamış durumda.

Duyuruya göre Yahoo, Yahoo Games'i 13 Mayıs 2016 tarihinde kapatacak. Nostalji için bir kez daha Yahoo Games oyunlarını oynamak isteyenler, bu tarihe kadar oyunlarına devam edebilir ancak oyun içi satın alımlar 14 Mart tarihinde sona erdirilmiş durumda.

Oyunları halen oynamaya devam edenler ise, şimdiye kadar yaptıkları satın alımları aktarmak için oyunların dağıtımcıları ile görüşmek zorunda. Yahoo, bu dağıtımcılardan kapanış tarihinden önce bir geçiş planı hazırlamalarını istemiş durumda. Firma, temel hizmetlerine odaklanmak amacı doğrultusunda Games'in yanı sıra bazı diğer hizmetleri de sona erdirmekte. Sona erdirilecek olan diğer hizmetlerin arasında Livetext, Yahoo'nun bazı bölgesel medya hizmetleri (Birleşik Krallık için Yahoo Astrology gibi) ve geliştiriciler için BOSS API'leri yer alıyor...

Okuyucu Yorumları