Yahoo hack'inden korunmanın yolları!

Yahoo'nun maruz kaldığı tarihi hack, sizi korkutmasın! İşte alabileceğiniz önlemler...

Yahoo hack'inden böyle korunun!

Yahoo, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamayla internet tarihinin en geniş kapsamlısı olarak nitelendirebileceğimiz bir hack saldırısına maruz kaldığını doğruladı. Yapılan açıklamada, sonuçları oldukça ağır olabilecek bu güvenlik ihlalinden en az 500 milyon kullanıcının etkilenmiş olduğu belirtiliyor.

Bu çarpıcı tablo haliyle internet kullanıcılarının güvenliklerini nasıl daha da arttırabilecekleri sorusunu yeniden gündeme getirdi. Bu doğrultuda aslında ilk yapmanız gereken şey hesaplarınızdan kaçının olası bir güvenlik ihlalinden etkilendiğini kontrol etmek.

Yahoo gibi büyük firmaların da başına gelebilen bu güvenlik ihlalleri bazen söz konusu firmalar tarafından ancak aylar ya da yıllar sonra fark edilebiliyor. Bu noktada alınabilecek bazı kişisel insiyatiflerle verilerinizin bir hack saldırısına maruz kalıp kalmadığını birinci elden de öğrenmek mümkün.

İşte yapabilecekleriniz

Yahoo'da yaşanan güvenlik ihlalinden etkilenen kullanıcılar firmadan resmi bir açıklama alana kadar şifrelerini değiştirebilir ve her ihtimale karşın iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini aktive edebilirsiniz.

Önemli hesaplarınızı bir defada kontrol etmenin en iyi yollarından birisi de haveibeenpwned adlı siteden yararlanmak. Söz konusu site Troy Hunt adı verilen ve veri güvenliği ihlallerini takip eden bir güvenlik araştırmacısı tarafından çalıştırılıyor.

Düzenli olarak kullandığınız e-posta adreslerini siteye girdiğinizde eğer bir ihlal söz konusuysa bunun ne zaman gerçekleştiğini ve hangi bilgilerin bundan etkilendiğini görebiliyorsunuz.

Ayrıca e-posta adreslerinize alarmlar koymak için bir hesap açabilir ve herhangi bir ihlal yaşandığında bunun bildirimlerini anında alabilirsiniz.

Yahoo hack'inden korunmanın yolları!
Okuyucu Yorumları