Yahoo, hack'lendiğini kabul etmek üzere olabilir!

İddiaya göre Yahoo, geçtiğimiz aylarda yaşadığı felaketle ilgili önemli bir açıklama yapmak üzere!

Yahoo duyuru hazırlığında

Recode kaynaklı bir rapora göre Yahoo, 2012'de yaşadığı büyük kapsamlı bir veri sızıntısını duyurmaya hazırlanıyor.

Ağustos ayında yapılan bir duyuruda Yahoo'nun bir veri sızıntısı yaşadığı ve bunun sonucunda 200 milyon kullanıcı hesabının bilgilerinin dark web'e düştüğü söylenmişti. Sızan veriler arasında kullanıcı isimlerinin, parolaların, doğum tarihlerinin ve diğer eposta adreslerinin bulunduğu iddia edilmişti.

Yahoo, bu ilk açıklamasında iddianın farkında olduğunu söylemişti ancak bugüne kadar durumu doğrulayacak herhangi bir açıklama yapmadı. Recode'un kaynakları ise Yahoo'nun böyle bir duyuruyu şimdi yapmasının müşterileri için "çok geç" olacağını söylüyor. Böyle bir duyurunun Yahoo'nun 4,8 milyar dolara Verizon'a satılmasında da etkisinin olacağı düşünülüyor.

Bu tür sızıntılardan korunmak için size tavsiyemiz ise, sadece Yahoo hesabınızın parolasını değiştirmeniz değil, tüm hizmetlerinizde güçlü ve eşsiz parolalar kullanmanız. Bu tür saldırılarda kurbanın yapacağı çok şey olmasa da, farklı hizmetlerde aynı veya benzer parolayı kullanmak, diğer hesaplarınızın kolayca ele geçmesi anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları