Yakında 5 cm'den kablosuz şarj edebileceğiz!

Kablosuz şarj teknolojisini bir adım ileriye sıçratan yenilik, çok yakın tarihte rafları dolduracak!

5 cm'den kablosuz şarj!

Bu senenin sonunda yayınlanacak olan yeni kablosuz şarj standardı, cihazları 4.5 cm'ye kadar uzaklıktan şarj etmeye olanak tanıyacak.

Wireless Power Consortium'a göre Qi kablosuz şarj standardının yeni 1.2 sürümü, akıllı telefonların, tabletlerin ve zaman içinde ev aletlerinin yaklaşık 45 mm'ye (1.77 inç) kadar uzaklıktan kablosuz olarak şarj edilebilmesine izin veriyor. 1.1 sürümüyle 1.2 sürümü arasındaki fark ise, 1.2'nin rezonans şarj yöntemini kullanması. Sürüm 1.1, endüktif şarj yöntemini kullandığından, şarj edilecek cihazın cihazın şarj yüzeyine fiziksel olarak temas etmesi gerekiyordu.

Sürüm 1.2'deki rezonans şarj yöntemi sayesinde alıcı ve vericinin birbirine temas etmesi artık şart olmayacak. Bunun yanında yeni standart, geriye doğru uyumluluk sunduğundan Qi destekli cepleri 35mm uzaklıktan şarj edebilecek. Menzil içinde olduğu sürece yüzey, birden fazla cihazı aynı anda şarj edebilecek.

Wireless Power Consortium, sürüm 1.2'nin mutfak aletleri için 2.000 watt'a kadar kablosuz güç sağlayabileceğini söylüyor. 1.2'yi kullanan cihazlar, önümüzdeki aylarda ortaya çıkacaklar ancak mutfak aletlerine yönelik Qi şarj cihazları, 2015'ten önce gelmeyecekler.

Okuyucu Yorumları