Yakında telefonunuz sizi "koklayabilir!"

Google'ın aldığı bu garip patent, çok yakında telefonumuzun bizi "koklayacağı" anlamına mı geliyor?

Telefonunuz sizi koklayabilir

Google, kötü kokan kullanıcıları uyaracak yeni bir sensörün patent başvurusunu yaptı. Yeni patente göre, sensör kullanıcısından gelen kokuyu analiz ederek, içinde rahatsız edici kokular olup olmadığını tespit edecek. Eğer kötü koku tespit edilirse, kullanıcıyı uyarmak mümkün olacak. Böylece kullanıcılar farkında olmadan sosyal çevrelerinde rahatsız edici kokular saran biri olarak anılmaktan kurtulabilecekler ve hızla önlem alabilecekler.

Google'ın patentinde çizimini yaptığı cihaz, kötü kokunun belirlenmesi halinde kokuyu bastıracak güzel bir koku yayma özelliğine de sahip. Ancak bu patentin hayata geçip getmeyeceği belli değil. Google, muhtemelen bu sensörü daha da küçülterek telefonlara sokmak isteyecektir.

Aslında Google, "Google Burun" isimli bir servisi hayata geçirdiğini duyurarak, kullanıcılarına daha önce 1 Nisan şakası yapmıştı. Ama şimdi bu şakayı gerçek yapmaya niyetli görünüyor. Daha önce de Google, şakayla başlayan pek çok servisi gerçeğe dönüştürmüş bir şirket. Unutmamak lazım ki, Android ve Gmail bile, aslında şaka olarak yola çıkmışlardı. Telefonların kullanıcılarını koklamasını sağlayabilirse, bunun büyük ilgi göreceğini tahmin etmek zor değil.

Okuyucu Yorumları