Yapı 14267, Lumia 550'nizi bozmasın!

Windows 10 Mobile'ın son yapısını Lumia 550'ye yükleyenler, garip bir sorunla karşı karşıya kaldılar

Windows 10 Lumia 550'yi bozdu

Windows 10 Mobile'ın 14267 numaralı yapısı, "Fast" kanalındaki test kullanıcılarına geçen hafta yayınlanmıştı. Yapıdaki tek bilinen sorun, Microsoft'a göre Visual Voicemail ile ilgili bir sorundu. Ancak Lumia 550 kullanıcıları, bambaşka bir sorunla karşı karşıya kaldılar.

Bazı kullanıcılar, Lumia 550'yi şarj etmek üzere şarj adaptörüne bağladıklarında ekranda şarj simgesinin görünmediğini, cihazın şarj olmadığını söylüyorlar. Sorunu ilk paylaşan kullanıcı, pil tükenmeden önce bir önceki yapıya geri dönmeyi başardığını söylüyor.

Neowin'in testlerine göre sözkonusu yapıya yükseltilen Lumia 550, PC tarafından da algılanmıyor ve şarj edilemiyor. Bu yüzden Windows Device Recovery Tool'u kullanarak önceki yapıya geri dönme seçeneğini kullanamıyorsunuz.

Pil seviyesi yüzde 40'ın altına düştüğünde cihazı sıfırlamak mümkün olmadığından, resmi bir açıklama veya çözüm gelene kadar cihazı kapatıp beklemekten başka bir çare görünmüyor. OTA güncellemelerini yapabilmeniz için en az yüzde 40 şarj seviyesine ihtiyacınız var.

Microsoft'tan Gabe Aul'ün konu hakkında bilgi sahibi olduğu, paylaştığı tweet'ten anlaşılıyor. Ancak söylediğimiz gibi şimdilik resmi bir çözüm yok. Yapıyı yüklememiş olanların bir süre "Fast" kanalından uzak durmalarında fayda var.

Okuyucu Yorumları