Yeni bir Galaxy Note telefon olacak mı?

Galaxy Note 7 felaketi, koca bir "Galaxy" efsanesini sonsuza dek tarihe gömebilir!

Yeni bir Galaxy Note telefon olacak mı?

Samsung'un Note 7'nin üretimini ve satışını tamamen durdurduğunu ve satılan bütün Note 7'leri geri çağırdığını resmi olarak duyurmasının ardından firmanın bir sonraki adımının ne olacağı da tartışılmaya başladı. Konuyla ilgili en dikkat çekici söylentilerin biri Güney Koreli devin yaşanan imaj ve saygınlık kaybı nedeniyle 'Note' markasından tamamen vazgeçebileceği yönünde.

Bu konuda Korea Herald'a bir demeç veren Korea Insight Institute'un başkan yardımcısı Kim Duk-jin'in yaptığı öneri de benzer bir doğrultuda. Duk-jin, Samsung'un "Note markasını ardında bırakması gerektiğini zira müşterilerin yeni Note 8 piyasaya sürüldüğünde bile bunu hala tehlikeli bulacaklarını" düşünüyor. Duk-jin'e göre Note serisine dair algı bütün dünyada ciddi bir biçimde değişmeye başladı.

Aslında çeşitli istatistiklerin de bu yaklaşımı doğrular nitelikte olduğunu söylemek mümkün. Sosyal ağ hizmetlerini analiz eden Seul merkezli Konan Technology adlı bir firmaya göre kamuoyundaki Note 7 algısı oldukça negatif bir trend izliyor; cihaza yönelik olumsuz algı geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 34'ten Ekim ayında yüzde 53'e kadar yükselmiş durumda. Aynı dönemdeki olumlu algı ise yüzde 62'den yüzde 42'ye düşmüş.

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların aslında genel bir trendi kolayca takip edip düşüncelerini sosyal medya üzerinden rahatça paylaşabildikleri ortada. Fakat aynı durum sadece genel kamuoyu için değil dünyanın en önemli seyahat firmaları ve GSM operatörleri için de geçerli olunca, firmanın Note serisi üzerine bir kez daha düşünmesi gerektiği ortaya çıkıyor.

Okuyucu Yorumları