Yeni bir Pokemon Go tuzağı, tehlike saçıyor!

Pokémon Go'nun gördüğü büyük ilgi, her gün yeni bir tehlikenin de doğmasına yol açıyor. İşte bunun son kanıtı...

Yeni Pokemon Go tuzağı!

Niantic'in popüler mobil oyunu Pokemon Go'nun Dünya genelinde sunulması ile beraber, bu durumdan faydalanmak isteyen kötü amaçlı kişiler, hedeflerini rehber uygulamalara yöneltmiş durumda. Android için, üçüncü parti uygulama mağazalarında yayınlanan bir Pokemon Go rehberini indiren yarım milyon kişi, telefonlarına erişim sağlayan kötü amaçlı yazılımları telefonlarına yüklemiş olabilirler.

Anti-virüs devi Kaspersky Labs'ın altını çizdiği bu sorunda, uygulamada yer alan oldukça karmaşık ve gizli Trojan'ın en azından 6.000 telefonu etkilediğine kesin olarak bakılıyor.

Kaspersky'nin açıklamasına göre zararlı, kullanıcının uygulamayı çalıştırması ile beraber aktif hale geçmiyor. Bunun yerine yeni bir uygulamanın yüklenmesi veya silinmesi bekleniyor ve uygulamanın gerçek veya sanal bir cihazda olup olmadığı kontrol ediliyor.

Cihazın gerçek olduğunun belirlenmesinden sonra da Trojan, "ana" sunucusu ile iletişime geçmek için birkaç saat bekliyor ve merkezden aktif olma komutu aldıktan sonra çalışmaya başlıyor.

Bu yaklaşım, kontrol sunucusunun saldırıları istediği zaman durdurabilmesi, kullanıcıların arasında hedef olmayacakları atlaması ve sanal olduğu düşünülen cihazları etkilememesi anlamına gelmekte. Bu da yazılıma ayrı bir güvenlik katmanı daha sağlamakta.

Okuyucu Yorumları