Yeni ceplere müthiş bir özellik geliyor!

Ceplerde şimdiki özelliklerden başka neler olabilir? Eminiz bu kadarını siz bile beklemiyordunuz...

Yeni ceplere müthiş özellik!

Isı dalgalarını kullanarak görüş sağlayan termal kameralar onlarca yıldır özellikle askeriye tarafından oldukça çok kullanılıyor. İlk çıktığı zamanlarda çok güç harcayan ve soğutulmaları için büyük gaz tanklarına ihtiyaç duyan bu termal kameralar artık cebimize girmek üzere.

Termal kameralar maliyetli olduğu için her askerde bulunmuyor. Ayrıca termal kameralardan bir görüntüyü üsse göndermek de oldukça uzun ve meşakkatli bir iş. Bunun önüne geçebilmek için DARPA (Amerika'nın Gelişmiş Savunma Projeleri Araştırma Ajansı) yeni bir proje üzerinde çalışıyor. DARPA'nın projesi termal kameraları cebe girebilecek boyutlara indirmek ve projeden şu şekilde bahsediyorlar; "Amacımız düşük maliyet, boyut , ağırlık ve güçle cep telefonu kamerasının modeline benzer bir tasarım yapmak. Eğer başarılı olunursa cep telefonu kamerası benzeri termal kameralar askeriyeye ve normal tüketiciye ulaşabilir."

Beş yıl ve sonrası gibi bir zaman diliminde, "yeni iPhone'da termal kamera özelliği" gibi bir ibare görürseniz şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları