Yeni doktorunuz Google ile tanışın!

Google'ın arama motoru, bu yenilikle birlikte şimdi de doktorunuz olmaya soyunuyor!

Yeni doktorunuz: Google!

Yapılan her 20 Google aramasından biri sağlık ile ilgili. Ancak belirtileriniz her ne olursa olsun, mutlaka bir forumdaki bir kişi, yakalanmış olduğunuz normal bir nezlenin, nadir gözüken tropikal bir hastalık olduğunu ve sadece birkaç saatlik ömrünüz kaldığını söyleyecektir.

Google, artık bu durumun sonunu getirmeyi planlıyor. Knowledge Graph'ın desteği ile hayata geçirilecek olan bir yenilik, tarihi bir kişiyi aradığınızda sayfanın üst kısmında karşınıza çıkan kutuya benzer bir yöntemle, aradığınız sağlık problemi ile ilgili bilgiler sunacak.

Hastalığın "tipik belirtileri ve tedavilerini" göreceğiniz bu kutuda, durumun ne kadar ciddi olduğu, bulaşıcı olup olmadığı ve benzeri pek çok bilgi ile de karşılaşacaksınız. Google'ın ürün yöneticisi Prem Ramaswami'nin de bir blog postunda söylediği gibi, Google'dan temel bilgileri aldıktan sonra, internet üzerindeki diğer sitelerde araştırma yapmanız veya doktorunuza hangi soruları soracağınıza karar vermeniz daha kolay olacak.

Google, bu özellik içerisinde sunulacak bilgileri belirlemek için bir grup doktor ile beraber çalıştı. Başka bir deyiş ile, dikkatlice hazırlanmış olan bu bilgilere ulaşırken, işinize yaramayan bilgilerden kurtulmaya uğraşmayacaksınız. Yine de Google, bu yeni özelliği sunarken, medikal bilginin sonunun gelmediği ve halen her şeyin cevabının bu yöntemle bulunamayacağı konusunda uyarıyor: "Durumun ciddiyetinin kişiden kişiye değişebileceğinin farkındayız ve her zaman istisnalar olacaktır. Burada sunduklarımız, sadece bilgi amaçlı verilerdir."

Okuyucu Yorumları