Yeni Google kurbanı Chrome App Launcher!

Google, neredeyse kimsenin kullanmadığı bir Chrome işlevini kullanımdan kaldıracağını duyurdu!

Google baltası onu da vurdu!

Google, Chrome'un uyarı merkezini geçen sene web tarayıcısından kaldırmıştı. Şimdi ise sıra, Windows, Mac ve Linux'ta çalışan App Launcher'a gelmiş görünüyor. Kapatılacağı açıklanan Chrome App Launcher, Chrome uygulamalarına görev çubuğundan ulaşmanıza izin veriyordu.

Aracın artık geliştirilmeyecek olmasının nedeni, Google'ın verilerine göre kullanıcı sayısının çok az olması. Araç Google hizmetlerine daha hızlı ulaşmayı sağlamak istese de Google'a göre çoğu kullanıcı, uygulamaları Chrome içerisinden açmayı tercih ediyor.

Chrome OS'taki App Launcher ise işletim sisteminin önemli bir parçası olduğundan kaldırılmayacak. Değişiklik yalnızca Windows, Mac ve Linux kullanıcılarını etkileyecek. Çubuğu şu an kullanıyorsanız, yakında bir uyarı alacaksınız. En geç Temmuz'dan sonra Chrome'u güncellediğinizde ise App Launcher'a veda etmiş olacaksınız.

Chrome'da uygulamalarına yer imleri çubuğundaki Uygulamalar düğmesine tıklayarak veya adres çubuğuna chrome://apps yazarak ulaşmaya devam edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları