Yeni, hızlı bir web tarayıcısı: Vivaldi

Opera'nın eski günlerini özlüyorsanız, bu yeni web tarayıcı tam size göre!

Bu tarayıcıyı deneyin!

Netscape ve Internet Explorer sayesinde tanıştığımız web tarayıcılarında bugün seçeneklerimiz biraz daha geniş. Firefox'u yavaş bulanlar Google Chrome'u, IE'den nefret edenler Opera'yı tercih edebiliyorlar. Yeni bir web tarayıcısı ise Opera'nın "eski" halini tekrar canlandırmayı amaçlıyor.

Bazı Opera kullanıcıları, tarayıcı birkaç sene önce Presto motorunu bırakıp Chrome'a geçtiğinden beri değiştiğini düşünüyorlar. Vivaldi ise Opera'nın sekme yığınları, klavye kısayolları, sayfa içi not alma gibi işlevlerini geri getirmeyi amaçlayan yeni bir web tarayıcısı. Henüz teknik önizleme aşamasında olsa da Vivaldi'nin tüm işlevleri çalışır halde ve oldukça hızlı.

Tarayıcının arayüzünde URL çubuğu ve arama çubuğu, Chrome'un aksine ikiye ayrılmış. Sol taraftaki dikey çubuk, not sayfaları, indirmeler, kişiler, epostalar ve yer imleri arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. Sol altta ise ayarlar düğmesi var.

Chrome'la aynı rendering motorunu kullandığı için Vivaldi oldukça hızlı, dahası aynı sayıda sekmeyi açtığınızda Vivaldi'nin kullandığı RAM miktarı daha az oluyor. Eklenti desteğinin olmadığı doğru, ancak çoğunlukla JavaScript ve CSS'den oluşan arayüz, işleri hızlandırıyor olsa gerek.

Vivaldi'nin teknik önizleme sürümünü Windows, OS X ve Linux için bu adresten indirmeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları