Yeni iPad için beklenen RAM haberi!

Apple, yeni iPhone'una 1 GB RAM koyacağı için eleştiriliyor. Peki ya yeni iPad'de durum ne olacak?

Yeni iPad için beklenen haber

Apple'dan sızan bilgilerde, iPhone 6 için eski modellerde olduğu gibi sadece 1 GB RAM kullanılacağının ortaya çıkması Apple ile yatıp Apple ile kalkanların büyük hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu. Ancak Apple aynı RAM politikasını iPad Air 2 için tekrarlamayacak gibi görünüyor. Apple'e malzeme tedarik eden şirketlerden sızan bilgiye göre şirket iPad'in üçüncü neslinden beri değişmeyen 1 GB RAM değeri nihayet 2 GB'a çıkıyor. Bu yeni güncellemenin sebebinin ise iOS 8'le birlikte geleceği tahmin edilen bölünmüş ekran özelliğinin yüksek RAM gerektirmesi olduğu düşünülüyor. Böylece iOS 8 ile çalışacak yeni nesil iPad'lerin bölünmüş ekranlı uygulamaları daha rahat çalıştırması bekleniyor.

Yeni iPad'ler genellikle her sene Ekim ayında tanıtılıyor. iPad Air 2'nin de arttırılmış RAM miktarı ile birlikte Ekim ayında duyurulması bekleniyor. Ancak iPad mini 3'ün 1 GB RAM ile geleceği söyleniyor.

Sızıntıyı yapan kaynaklar, iWatch'un da 512 KB RAM'e sahip olacağını ve 8 GB dahili depolama alanı ile geleceğini fısıldıyorlar. Bu verilerin hiçbiri henüz resmi değil, hatta Apple hala iWtach isminde bir akıllı saat geliştirdiğini resmen de kabul etmiyor ama dananın kuyruğu 9 Eylül günü kopabilir. Bakalım, bunca hayallerimizden sonra gerçekte ne bulacağız?

Okuyucu Yorumları