Yeni iPad neden çekmiyor?

Yeni iPad'in can sıkan Wi-Fi probleminin sorumlusu bulundu mu? İşte çok ciddi bir iddia...

Yeni iPad neden çekmiyor?

Hüseyin Cem Köylü

Satışa çıktığı ilk günden itibaren yetersiz Wi-Fi çekim gücünden dolayı tepki alan yeni iPad'in bu sorununun, bir güncelleme ile giderilebileceği söyleniyor. iPad, iPhone ve iPod Touch için özel parçalar geliştiren ve tamir yapan Rapid Repair şirketinin CEO'su Aaron Vronko, "Öyle görünüyor ki, sorunun başlıca kaynağı donanım değil. Büyük ihtimalle yazılımsal bir problem" dedi.

"Eğer donanımsal bir sorun olsaydı, bunun sebebi montaj hattındaki bir aksaklık yada doğrudan çipin kendisindeki bir hatadan kaynaklanırdı. Ne var ki, çip kaynaklı hatalar çok daha belli etkiler bırakıyor" diyor Vronko açıklamasında...

Şikayette bulunan iPad sahipleri, cihazın Wi-Fi ağına hiç katılamadığını değil, fakat bağlantı ve indirme hızının çok düşük olduğunu veya bir bağlantının onarılamadığını söylüyorlar. Vronko ise, "Cihazın ağ ayarlarını sıfırlayan bazı kullanıcıların sorunu ortadan kalkmış" diyor.

Peki bunun nedeni ne olabilir? Haberimizin ikinci sayfasında...

Bütün sorumlu tasarruf mu?

Bütün sorumlu tasarruf mu?

Yeni iPad'de, tıpkı iPhone 4S'teki gibi hem Wi-Fi hem de Bluetooth çiplerini içeren Broadcom BCM4330 bulunuyor. Broadcom BCM4330 çipi yeni ve gelişmiş pek çok güç tasarruf özelliğine sahip. Cihazın retina ekranı ve canavar GPU'su aşırı derecede pil tükettiği için, Apple mümkün olan her yerden miliwatt değerlerinde dahi tasarruf etmeye mecbur kalıyor.

Vronko'ya göre, iPad'in güç yönetimini yeniden düzenleyen bir güncelleme yayınlanırsa ve Wi-Fi çipine daha fazla güç sağlanırsa, sorunun da üstesinden gelinebilir.

Okuyucu Yorumları