Yeni iPhone sahneye çıkıyor!

Apple, 21 Mart'ta düzenleyeceği etkinlik için gizemli bir davetiye hazırladı. İçeride...

Yeni iPhone sahneye çıkıyor!

Teknoloji devi Apple, bu ayın sonlarına doğru Cupertino, Kaliforniya'daki yerleşlesinde gerçekleştirmeyi planladığı bir medya etkinliği için basın mensuplarına davetiye yolladı.

21 Mart'ta gerçekleşeceği belirtilen etkinlik için gönderilen davetiyelerde tam olarak ne anlama geldiği henüz anlaşılamayan "Let us loop you in" şeklinde bir başlık yer alıyor. Bu gizemli davetiyenin ne hakkında olabileceğine dair son haftalardaki bazı sızıntılar sayesinde yine birkaç teorimiz var.

Muhtemelen en çok beklenen tanıtımlardan biri yeni ve mevcut iPhone 6S'dan daha küçük boyutlu yeni iPhone'un duyurusu. Söz konusu sızıntılarda bir doğruluk payı varsa, 4 inç'lik bir ekrana sahip bu yeni cihazın iPhone SE olacak ve yaklaşık 450 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bir anlamda iPhone 5S'in de yerine geçecek olan cihazda geliştirilmiş bir işlemcinin yanında yine iPhone 6'daki aynı 8 MP (arka) ve 1.2 MP (ön) kameralar yer alacak. Bu uygun fiyatlı iPhone'da ayrıca iPhone 6s'teki ağ bileşenlerini ve Apple Pay için bir NFC desteğini de görebileceğiz.

Eklentide duyurulması beklenen bir diğer cihaz ise yeni bir iPad. Yine de bunun Ekim 2014'te tanıtılan iPad Air 2'nin doğrudan bir devamı olup olmayacağı net değil. Fakat söylentiler bir Smart Connector'la geleceği tahmin edilen cihazın 4K ekranın yanında 4 GB RAM, 128 GB depolama alanı ve gelişmiş hoparlörlere sahip olacağı yönünde. Cihazın Air 2'nin bir devamı değil de iPad Pro'nun Pencil stylus desteğine de sahip küçük bir versiyonu olma ihtimali de var.

Yeni bir telefon ve tabletin yanında, Apple Watch'a da bir yazılım güncellemesinin ve yeni kayışların duyurulması da bir diğer olasılık.

Elbette 21 Mart'taki bu Apple etkinliğinde tahminlerimizi aşan sürprizlerle de karşılaşabiliriz.

Okuyucu Yorumları