Yeni MacBook'lar daha güçlü ve hızlı...

Yeni nesil MacBook'lar, eğer bu iddia gerçek olursa, büyük bir performans artışı sunacak!

Yeni Mac'lere büyük doping!

MacBook'ların depolama çözümleri ciddi bir değişim ile karşı karşıya olabilir. Yakın zaman içerisinde Intel'in Optane SSD'lerinin Apple'ın notebook'larında kendilerini göstermeleri söz konusu.

Optane, Intel'in sistem belleği ve SSD'lere ciddi bir performans artışı sunmak için tasarlanmış 3D Xpoint teknolojisi için kullandığı marka adı. 3D Xpoint, transistörsüz bir mimariye sahip ve bu da küçük boyutlardaki verilerin çok daha hızlı ve etkili bir şekilde okunmalarına ve yazılmalarına imkan tanıyor.

MacBook'lar için asıl önemli olan iyi haber ise, şu anda San Jose'de olan OCP US Summit sırasında Optane'in NVMe ile uyumlu olduğunun açıklanması. Bazı Macbook'lar zaten NVMe tabanlı sürücüler kullanıyor ve Optane'ın artık bu protokol ile uyumlu olması da Apple'ın Intel'in yeni SSD'lerini sistemine ekleyerek önemli bir hız bonusu kazanması anlamına geliyor.

Tabii ki bu durumun kesinliği olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak Apple'ın her zaman en iyi teknolojiyi kullanıyor gibi görünmek istemesi, bu durumun ihtimalini artırıyor. Bu yeni sistem, MacBook'lar için önemli bir satış avantajı yaratabilir ve Apple'ın basın açıklamaları ve ürün tanıtımlarında bu konuda yaratabileceği heyecan da ayrı bir bonus olabilir.

Sunulacak olan ilk Optane ürünler çok hızlı SSD'ler olacak. Oldukça pahalı olması beklenen bu ürünler, önümüzdeki yılın başlarında piyasada olacak...

Okuyucu Yorumları