Yeni Microsoft Band ve fazlası ortaya çıktı!

Microsoft, yeni giyilebilir cihazını ve heyecan verici iki yeniliğini az önce ortaya çıkardı!

Yeni Microsoft Band, fazlası!

Microsoft, bugünkü Windows 10 cihazları etkinliğinde yeni giyilebilir teknolojisi Microsoft Band'i ve fazlasını duyurdu. Bugünkü etkinliğin en çok öne çıkan ürünleri elbette yeni Lumia telefonlar ve Surface 4 tablet olacak ancak firma diğer alanlarda da hiç boş durmadığını gösteriyor.

Yeni Microsoft Band

Microsoft Band'in ilk sürümü, geçen senenin sonlarında tanıtılmıştı. Birçok sensörle gelen Band, fiziksel etkinliklerinizi takip etmekten ödeme yapmaya birçok farklı görevi üstelenebiliyordu. Yeni Band ise geçtiğimiz senenin Band'inden daha ince görünüyor. Yeni sürüm, dokunmalara daha hızlı tepki verirken, daha güçlü Gorilla Glass cam ile geliyor. 11. sensör olarak basınçölçere de yer veren cihaz, artık yükseklik farklılıklarını gerçek zamanlı olarak ölçebiliyor. Bunun yanında yeni Microsoft Band, Cortana'yla entegrasyon sunuyor. Microsoft, yeni Band'in piyasadaki akıllı saatlere bir cevap olduğunu söylüyor.

Bugünden itibaren satışa sunulacak olan yeni Microsoft Band'ın yurtdışı fiyatı, 249 dolar.

Dahası da var. HoloLens geliştirici kiti müjdesi ve Xbox One oyuncuları için müjde sonraki sayfamızda.

Hololens geliştirici kiti

Hololens geliştirici kiti

HoloLens, Microsoft'un Ocak'taki etkinliğinin en önemli yıldızlarındandı. Şimdiye holografik bilişime bir adım daha yakınız. Microsoft, bugünkü etkinlikte HoloLens Developer Kit'in 2016'da 3.000 dolara geliştiricilere açılacağını duyurdu.

Firma, etkinlikte Project X-Ray adlı bir oyunu da sahnede gösterdi. Oyunda sahnedeki duvarların içinden çıkan ve ortam içerisindeymiş gibi görünen uçan robotlar yer almaktaydı.

Geliştirici kitinin yüksek fiyatı, Microsoft'un yeni cihazını çok ciddiye aldığının bir göstergesi. Hololens, her şeyi üzerinde barındıran ve çalışmak için harici cihazlara ihtiyaç duymayan bir sanal gerçeklik gözlüğü. Microsoft, Hololens'i nasıl pazarlayacağı konusunda şimdiye kadar çok fazla ipucu vermedi, ancak cihazın heyecan verici olduğu konusunda şüphe yok. Ürünün geliştiricilerin eline ulaşması, onun gelişimine önemli katkıda bulunacak.

Yeni Microsoft Band ve fazlası ortaya çıktı!

Xbox One için Windows 10 sözü

Microsoft'un iki numaralı ismi Terry Myerson, etkinlikte Windows 10'un tüm Xbox One sistemlerine geleceğini de duyurdu. Bu, yakında tüm Xbox One oyuncularının Xbox 360 oyunlarını konsollarında çalıştırabileceği anlamını taşıyor.

Firma, oyunlardan esinlenen kısıtlı üretim konsolları da ortaya çıkardı. Bunlar arasındaki Myerson'un favorisi Halo5 konsolu, 1 terabayt depolamayla geliyor ve 499 dolar yurtdışı fiyat etiketine sahip.

Okuyucu Yorumları