Yeni Microsoft Edge İçin Yeni Bilgiler!

Microsoft'un "Chrome'a göz kırpan" tarayıcısı Edge, görünüşe göre sadece Windows 10 kullanıcıları ile sınırlı kalmayacak!

Yeni Edge'den macOS sürprizi

Microsoft, uzun zamandır internet tarayıcısı sektöründe istenen başarıları elde edemiyor. Önce Internet Explorer, sonra da Windows 10 için özel olarak geliştirilmiş Edge, rakipleri karşısında tutunamadı. Microsoft'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göreyse Edge, Chromium temelli ve açık kaynak mimarili bir tarayıcıya evriliyor.

Şimdiyse en büyük sürpriz ortaya çıkıyor: Yeni Edge tarayıcısı, Windows 10 ile birlikte, Windows 7 ve Windows 8.1'e de tam destek verecek. İddiaya göre Edge, bu sayede düşük profilli bilgisayarlarda, kullanıcılar için yüksek verim sağlayacak. Daha da ilginci, yeni Edge'in, Windows ile birlikte macOS'a da destek verecek olması.

Hala cevap bulmayan pek çok soru da mevcut: Söylentilere göre yeni Edge tarayıcı hakkındaki testler, 2019 yılının ilk yarısında resmen başlayacak. Yeni Edge ile tanışmamızın ise 2020 yılında gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak Windows 7'ye olan destek 2020 yılından önce sona erecek. Kısacası Amerikalı teknoloji devinin elini çabuk tutması şart.

Okuyucu Yorumları