Yeni PS4, eski donanımı kullanıyor

Sony'nin 1 TB'lık yeni PlayStation 4'ü, herkesin sandığı kadar yeni değilmiş!

O kadar da yeni değilmiş!

Geçtiğimiz haziran ayında Sony, PlayStation 4'ün arttırılmış kapasiteli yeni modelini tanıtmıştı. Tam 1 TB disk alanı sunan yeni PS4, böylece halihazırda kullanımda olan 500 GB'lık PS4'lere göre iki kat fazla alan avantajı sağlıyordu. Sony'nin bunu sunmaktaki amacı, yalnızca depolama alanını genişletmek değil, bunun yanında donanıma dayalı bazı noktalarda cihazı geliştirme yoluna da gitmekti. Fakat Techradar'ın haberine göre gelen yeni versiyon, yalnızca disk kapasitesini arttırıyor, daha fazlasını değil...

Yeni "CUH-1200" kod adlı PS4 versiyonu, elbette her ne kadar donanım noktasında depolama kapasitesi dışında bir yenilik sunmasa da, yine de bazı noktalarda gelişim kaydetmiş. Bunlar arasında oyun sırasında ve dinlenme modunda daha düşük güç tüketimi sağlıyor olması bulunuyor. Yeni PlayStation 4 sürümü, güç tüketiminde yüzde 36'ya kadar tasarruf sağlayabiliyor. Bunun yanında CUH-1100 modeline göre daha serin ve sessiz çalıştığı da bir gerçek.

Genel olarak bakıldığında yeni gelen PlayStation 4 modeli, elinde 500 GB'lık sürüm bulunduranlar için çekici gelmeyecektir elbette. Fakat yeni konsol satın alacaklar için 1 TB kapasite büyük avantaj olduğu kesin.

Okuyucu Yorumları