Yeni Snapdragon'lar, Orta Seviyeyi Uçuracak!

Qualcomm'un yeni Snapdragon yonga setleri, orta seviye telefonlara da üst seviye telefonların bu özelliğini getirecek!

Yeni Snapdragon'lar çok iddialı!

Şimdiye kadar sadece iPhone 7 Plus, LG G5 ve Huawei P9 gibi üst düzey akıllı telefon modellerinde karşımıza çıkan çift kamera teknolojisi, öyle görünüyor ki çok yakın bir gelecekte daha uygun fiyatlı modellere de gelecek.

Zira yonga seti üreticisi Qualcomm tarafından üretilen ve 2017'de kullanıma sunulması beklenen yeni bir Snapdragon işlemci filosunun hepsinin çift kamera düzenlemelerini desteklediği belirtiliyor. Snapdragon 653, 626 ve 427 olarak adlandırılan bu yeni Snapdragon işlemcilerinin hepsinin bir önceki versiyonlara göre daha güçlü, daha hızlı ve batarya ömrü açısından daha etkili oldukları ifade ediliyor.

Orta-üst segment aralığında yer alacak olan Snapdragon 653, 8 GB'lık bir RAM desteğine sahip. Diğer yandan cihaz üreticilerinin görece daha uygun fiyatlı modellere 8 GB'lık bir RAM desteğini uygun görüp görmeyeceği ise henüz bir soru işareti.

Her bir işlemcinin ayrıca Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisini de destekleyeceği belirtiliyor, bu da aynı zamanda üreticilerin söz konusu hızlı şarj etme özelliğini de orta segment cihazlara getirebileceği anlamına geliyor.

Qualcomm tarafından duyurusu yapılan bir diğer önemli yenilik ise yeni nesil internet teknolojisini gerçekliğe bir adım daha yaklaştıran dünyanın ilk 5G model yonga seti çözümü. Söz konusu teknolojiyle birlikte cihazlarının 5G'ye tamamen hazır olmasını isteyen üreticiler bu modemi telefonlara yükleyebilecekler.

Snapdragon 50X adı verilen bu modem 28 GHz dalga bandında 5 GBps'ye kadar indirme hızını olanaklı kılacak. Bu değerin daha önce mobil cihazlarda şimdiye kadar erişilemeyen bir hız olduğunu da ekleyelim. Bu önemli teknolojiyle gelen modeme sahip cihazların ise 2019 sonu ve 2020 başı itibariyle 5G'nin gelişiyle birlikte ABD ve Güney Kore'de test edilmeye başlayacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları