Yeni YouTube uygulaması geliyor, ama...

YouTube yüzünden adeta birbirine düşen Google ve Microsoft, sonunda bir çözüm buldu gibi!

Google yapacağını yaptı!

Google ile Microsoft arasında ufak çaplı bir krize yol açan Windows Phone YouTube uygulamasıyla ilgili sorun tatlıya bağlandı. Ama Windows Phone kullanıcılarını hiç memnun etmeyecek bir şekilde: Uygulama mağazasında yer alan Microsoft'un hazırladığı ve reklam desteği sunmadığı için kaldırılması istenen oldukça iyi uygulama yerine eski, özellik yoksunu uygulama yerleştirildi.

Google'ın Microsoft'tan düzeltmesini talep ettiği en önemli iki konu, çevrim dışı video indirebilme özelliği ve reklamların görüntülenmiyor olmasıydı. İlk sorunu kısa süre içinde çözümleyen Microsoft, reklamlar konusunda ayak direyince Google uygulamayı yine mağazadan çıkardı. Şu an mağazada sadece kullanıcıları hiç memnun etmemiş olan ilk YouTube uygulaması bulunuyor. Bu uygulama aslında kullanıcıyı YouTube mobil sitesine yönlendirmek dışında pek bir şey yapmıyor. İşin ilginç yanı, YouTube'un mobil sitesi de videolarda reklam desteklemiyor.

Şimdi tüm Windows Phone kullanıcıları gibi biz de şu an Google ve Microsoft tarafından hazırlanmakta olan yeni uygulamayı bekliyoruz. Uygulamanın ne gibi özellikler sunacağı, Microsoft ve Google'ın nasıl bir ortak paydada buluşacağı merak konusu. Ancak kesin olan bir şey var: Yeni uygulama, Google'ın gazabını üzerinde çeken uygulama kadar iyi olmayacak.

Okuyucu Yorumları