Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

Risk alarak yeni işlevler denemek güzel, ancak cep üreticileri bazen bu işi abartabiliyorlar!

Yeniliği abartan 10 telefon!

5 seneyi biraz aşkın bir sürede birbirine benzer, yüzlerce Android'li telefon ve tablet gördük. Bu cihaz kalabalığının arasında öne çıkanlar da tabi ki oldu. Risk alarak Galaxy Note gibi bir telefon piyasaya sürmek, bazen iyi sonuçlar verebiliyor. Ancak aşağıdaki listemiz firmaların risk alma işini bazen fazla abartabildiklerini gösteriyor.

1. Samsung Galaxy Beam: Galaxy Beam, görüntüleri duvara yansıtabilen dahili bir projektöre sahipti. Ancak projektör donanımı, telefonu hem ağır, hem de çirkin yapmaktaydı.

Pantech Pocket ve diğerleri

Pantech Pocket ve diğerleri

4. Pantech Pocket: 2011'de ortaya çıkan, 4 inç'lik, 4:3 ekranlı bir telefon olan Pantech Pocket, iPad'in küçültülmüş bir sürümüne benziyordu. İsmi "pocket" olsa da onu taşımak pek rahat bir iş değildi.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

2. Kyocera Echo: İki ekran kulağa hoş gelebilir, ancak ortaya çıkan yazılımsal sorunlar Kyocera Echo'yu oldukça olumsuz etkilemişti.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

3. Samsung Continuum: Continuum'un alt kısmındaki küçük, ikinci ekran uyarılar, haberler gibi bilgileri gösteriyordu. Ancak fikir ilginç olsa da pratikte çok iyi işlemiyordu ve alanın boşa harcanmasına neden oluyordu.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

5. Sony Tablet P: Kyocera'nın başarısız çift ekran girişiminden ders almayan Sony, 2012'de çift ekranlı Tablet P'yi piyasaya sürdü. İlginç bir deney olsa da yazılım yeterli değildi ve cihazın yapısı oldukça hantaldı.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

6. Motorola Backflip: Motorola, Google'ın olmadan çok önce piyasaya sürülen bu telefon, arka tarafa doğru katlanabilen bir menteşeye sahipti. Cihazı yazı yazmak için açtığınızda, altta çoklu dokunmatik özelliklere sahip bir trackpad ortaya çıkıyordu. Ancak bu bölgeye yanlışlıkla dokunmak çok kolaydı ve bu durum, telefonu kullananların canını fazlasıyla sıkmıştı.

Sony Ericsson Xperia Play ve diğerleri

Sony Ericsson Xperia Play ve diğerleri

7. Sony Ericsson Xperia Play: Gingerbread ile çalışan telefonun üzerindeki yatay kızak yoluyla bir gamepad'i ortaya çıkarabiliyordunuz. Sony, telefonu için belirli sayıda PSP ve PlayStation oyunları sundu. Ancak cihazın kitlesi oldukça kısıtlıydı ve firma, cihaza olan ilgisini çabuk kaybetti.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

8. Motorola Flipout: Flipout, Motorola'nın sıra dışı eklemlere sahip cihazlar üretmeye bayıldığının bir başka ispatıydı. 2,8 inç 4:3 ekrana sahip cihazı döndürdüğünüzde, ortaya bir klavye çıkıyordu. Ancak cihaz kapalıyken adeta bir tuğla halini alıyordu ve ekranı, kare çözünürlüğe göre optimize edilmemişti.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

9. LG Optimus Vu 2: LG, Samsung Galaxy Note'u kopyalamayı birkaç kez denemiş olsa da en kötü girişimi, muhtemelen Optimus Vu 2'ydi. 5 inç'lik ekran oranı 4:3'tü ve dahili bir kalemle geliyordu. Tasarım ise tek kelimeyle korkunçtu.

Yeniliği abartan 10 başarısız telefon!

10. Samsung Galaxy Round: Kavisli telefonlar, genellikle üstten alta doğru kavisli gövdelere sahipler. Galaxy Round ise sağdan sola doğru kavisliydi. Cihazın bu tasarımından faydalanacak yazılımsal işlevler oldukça kısıtlıydı ve bu işlevler, pek yenilikçi değillerdi.

Okuyucu Yorumları