Yıllar geçse de, yine Bill Gates!

Emekliliğinin üzerinden yıllar da geçse, Bill Gates halen bu listenin 1 numarasında!

Bir kez daha Bill Gates!

Bill Gates, emekliliğinin üzerinden yıllar geçmiş de olsa, zenginliğinden hiçbir şey kaybetmiş değil. Yine de Forbes gibi markalar için kimin ne kadar paraya sahip olduğu büyük önem arz etmekte ki her yıl yayınlanan ABD'nin en zenginleri sıralaması, bu bilgilere göre şekilleniyor.

Tüm hesaplamaları yapan Forbes'a göre, Bill Gates'in an itibariyle sahip olduğu mal varlığı 81 milyar dolar ve ABD'nin en zengini. Fakat durumu ilginç kılan, 2000 yılından bu zamana kadar geçen sürede "Bill and Melinda Gates" vakfına 30 milyar dolar yatırmış olması ki sadece bu miktar bile dünyanın en zengin 16. kişisi olmaya yetiyor. Bir diğer dikkat çekici olaysa, sadece Microsoft hisselerinin 1999 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkması ile Gates'in geçen yıl dokuz milyar dolar kazanması oldu.

Bill Gates şüphesiz iş hayatında ziyadesiyle başarılı bir kişi ama onun efsanesini esas devam ettirecek olan sıtma ve benzeri hastalıklara karşı açmış olduğu savaş. ALS meydan okumasına da katılan Gates, kurduğu yardım vakfı ile her yıl milyonlarca insana yardım etmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları