Yılların Winamp'ı resmi olarak kapanıyor!

Çoğumuzun PC ile tanışmasından da eski olan, milyonlarca PC'de bulunan efsane, yolun sonuna geldi!

Efsane yazılım kapanıyor!

Birkaç sene öncenin en popüler MP3 çalıcılarından, bazılarımızın hala kullandığı Winamp, 20 Aralık 2013 itibariyle kapanıyor. Bu tarihten sonra Winamp'ı resmi web sitesinden indirmek ve onun web hizmetlerinden yararlanmak ise mümkün olmayacak.

Winamp, Haziran 1999'da AOL tarafından 80 milyon dolara satın alınmıştı. Yazılımın başarısızlığa sürüklenmesinin arkasında AOL'ın yönetimdeki başarısızlığı yatıyor. Winamp, son 15 senede güncellemeler almaya devam etti ancak AOL'e çok cüzi miktarlarda para kazandırdı. Winamp, resmi rakamları açıklamak istemese de eski bir Winamp çalışanı, firmanın şu anki gelirinin yılda 6 milyon dolar civarında olabileceğini tahmin ediyor.

Winamp'ın ilk genel yönetmeni Rob Lord, 2012'de yaptığı bir açıklamada "Winamp'ın bugün iTunes'un konumunda olmaması için hiçbir neden yok - tabi AOL'ün satın almayla aynı anda başlayan kötü yönetimi olmasaydı" demişti.

Winamp'ın hala milyonlarca kullanıcısı bulunuyor, dolayısıyla hizmetin kapanması bütün bu kullanıcıların kaybedilmesi anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları