YouTube, 10. yılını hit videolarla kutluyor!

YouTube, 10. yaşını kutlamak için bakın kullanıcılarına nasıl bir sürpriz hazırladı!

YouTube'dan yeni sürpriz!

Beta testi için Mayıs 2005'te kapılarını kullanıcılara açan YouTube, 10. yaşını kutluyor. Siteye ilk yüklenen videonun tarihi 23 Nisan 2005 olsa da, Google dahil bazılarına göre YouTube'un açılış tarihi, beta tester'lara açıldığı Mayıs ayı.

YouTube, geride bıraktığı 10 seneyi kutlamak için önümüzdeki 26 gün içinde "aptalca videolardan en derine işleyenlere, hatırda kalan anların bazılarını" tekrar paylaşacak. YouTube'un geçmişinde imzası olan bu videolar, bugünden itibaren YouTube Trends Blog'da yayınlanmaya başlanacak. Paylaşılan videolarda her gün, alfabenin farklı bir harfi kullanılacak.

YouTube'un yıldönümüne ilişkin resmi blog gönderisinde hizmetin "müzik, eğlence ve haber deneyimlerini belirlemeye devam ettiği" dahası "gülmekten öğrenmeye, politik etkinlikleri şekillendirmekten, sevdiğimiz şeylerle bağlantı kurmaya" her şeyin üzerinde YouTube'un etkisi olduğu cümleleri yer aldı.

Sitenin kendi istatistiklerine göre her geçen dakikada YouTube'a 300 saatlik içerik yüklenmekte. Popüler sitenin kayıtlı kullanıcı sayısı ise 1 milyar civarında.

Okuyucu Yorumları