YouTube videoları daima HD kalitede yüklensin

YouTube videolarının her zaman HD kalitede yüklenmesi için ne yapmalısınız?

YouTube hep HD olsun!

YouTube her zaman değişiyor olsa da, insanların video kalitesini otomatik olarak kontrol etmek için bir yol istediklerini henüz anlamış görünmüyor. Yüksek çözünürlüklü videoya alışık olduğumuz bir çağda, videoların kabul edilemeyecek kadar düşük kalitede oynatılmaya başlaması can sıkıcı olabiliyor.

Bu sorunu çözmek için YouTube ayarları dışına çıkmak ve Magic Actions for YouTube isimli Chrome/Firefox/Opera eklentisini kullanmak gerekiyor. Eklentiyi Chrome web mağazası veya Firefox ve Opera için resmi web sitesinden edinebilirsiniz.

Eklenti aslında her türlü YouTube ayarlarına hükmedebiliyor ancak şimdi biz video kalitesine odaklanacağız.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcıya bağlı olarak eklenti ayarlarını ekrana getirin (Chrome'da sağ üstteki üç çizgili menüye tıkladıktan sonra Araçlar > Uzantılar ekranını açarak, Magic Actions uzantısının altındaki Seçenekler bağlantısına tıklayın).

Ayarlar kutusunu aşağı kaydırın ve Enable Auto HD seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Bu bölümde YouTube için varsayılan video kalitesini seçebilirsiniz. 1080p gayet iyi ancak daha yavaş bir bağlantıya sahipseniz 720p seçeneğini denemelisiniz.

Bununla ilgili kontrol etmeniz gereken bir başka ayar da YouTube videolarının daha hızlı yüklenmesini sağlayan ve otomatik HD seçeneği etkin duruma getirildiğinde fark yaratacak olan Speed Booster seçeneği.

Bu iki önemli ayarla birlikte artık YouTube üzerinde video izlerken her defasında manuel olarak video kalitesini değiştirmek zorunda kalmayacak ve sürekli olarak takılma yaşamadan HD kalitede videolar izleyebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları