YouTube, yorumlara el atması için gönüllü arıyor!

YouTube, videoların altındaki yorumları kontrol edebilecek gönüllü moderatörler arıyor!

YouTube, gönüllü moderatör arıyor!

Popüler video paylaşım platformu YouTube'un en olumsuz yanlarından birisi videoların altında yer alan ve genellikle troll'lerin cirit attığı yorum bölümleri... Bazen dayanılmaz bir hale gelen bu yorumlar artık YouTube tarafından atılan yeni bir adımla birlikte kullanıcılar tarafından daha etkin bir biçimde kontrol altında tutulabilecek.

Heroes adı verilen bu yeni program aslında gönüllü moderatörlere özel bir topluluk gibi görünse de aslında basit bir çevrimiçi forumun da ötesinde. Farklı düzeyler barındıran programda içerikleri değerlendirdikçe ve bilgiler paylaştıkça puan kazanıyorsunuz. Örneğin Seviye 2'ye geçtiğinizde 'özel atölyelere' katılabiliyor ve diğer hero'larla (kahramanlarla) video sohbetleri yapabiliyorsunuz. Seviye 3'te ise birçok videoyu işaretleyebiliyor ve çok sayıda kullanıcı yorumunu silebiliyorsunuz.

Seviye 4'te de size yeni ürünlere dair bir ön bilgi veriliyor ve YouTube'un ekibiyle doğrudan sohbet etme olanağına sahip oluyorsunuz. Ve nihayet Seviye 5'e geçtiğinizde yeni özellikleri kullanıcılara sunulmadan önce deneyebiliyor ve Heroes Summit etkinliğine katılabiliyorsunuz.

YouTube'ta halihazırda bu iş için ücret alan ama yine de oldukça zorlandıklarını tahmin ettiğimiz çalışanlara yardımcı olması açısından bunun oldukça etkili bir yol olabileceğini şimdiden söylemek mümkün. Söz konusu program YouTube'un kullanımda olduğu her yerde mevcut olacak. YouTube'un "hero"su olmak isteyen gönüllüler bu sayfayı ziyaret edebilirler.

Okuyucu Yorumları