YouTube'a PiP desteği!

Artık masaüstünde de aynı anda hem YouTube'da dolaşmak, hem de video oynatmak mümkün!

YouTube'a PiP desteği!

Google'ın popüler web tarayıcısı mobil Chrome'da yer alan ve iOS ve Android platformlarındaki YouTube uygulaması tarafından kullanılan YouTube Picture in Picture uygulaması kullanıcılara oldukça konforlu bir video izleme deneyimi sunuyor. YouTube üzerinde başka sayfalarda dolaşmaya devam ederken önceden açılmış bir videoyu izlemeye devam etmeyi sağlayan bu eklenti artık masaüstü Chrome tarayıcılarda da kullanılabilecek.

Chrome'a kurabileceğiniz eklenti, mobil platformlardakine benzer bir biçimde çalışıyor. Masaüstündeki Chrome tarayıcıda açılan YouTube sayfasında bir videoyu aratıp, videonun linki üzerinde sağ tıkladıktan sonra Picture in Picture (PiP) seçeneğini seçerek söz konusu videoyu ekranın kenarında yer alan küçük bir pencerede izleyebiliyorsunuz. Videoyu bu küçük pencerede açmanın bir diğer yolu ise videoya tıkladıktan sonra onun otomatil olarak PiP moduna geçirmek için geri tuşuna basmak.

Son derece işlevsel bir rahatlık sunan bu özelliğin belki de tek eksik yanı YouTube arka planda açık olsa da onun ekranından ayrılır ayrılmaz videonun oynatılmayı durdurması.

YouTube Picture in Picture eklentisini bu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları